PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Fietsroute rondom Landgoed Geijsteren

Je start de route op het Kerkpad bij knooppunt 17. Volg fietsknooppunt: 17, 26, 27, 15, 65, 46, 61, 62,16, (P),64,17

Via Kerkpad fiets je tussen het oude kloostercomplex Jerusalem en de Grote St. Petrus Bandenkerk. Het klooster is gesticht in 1422. Nadat het in de tweede wereldoorlog is afgebrand, is het herbouwd. Tegenwoordig is dit gebouw in gebruik als gemeentehuis en kunstencentrum.

Aan de rechterzijde van de Noordsingel ligt de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Anna, dat gesticht is in 1908 voor dames (knooppunt 27 ligt hier). 

Via het Loobeekdal gaat de route naar Smakt.

Knooppunt 15
Voordat u de route rechtsaf volgt, kunt u linksaf de Sint Jozefkapel en Café Restaurant ’t Pelgrimshuis in Smakt (0,6km) bezoeken. De Sint Jozefkapel is in 1699 gesticht. Sint Jozef wordt er vereerd als patroon voor een gelukkige levensstaat. In maart, waarin de naamdag van Sint Jozef valt, komen duizenden bedevaartgangers naar Smakt. Terug naar knooppunt 15 en later linksaf de Maasheseweg volgen totdat de Maas te zien is. De route richting knooppunt 61 volgt stoomopwaarts de Maas en langs Restaurant de Watervogel. Voordat de Molenbeek wordt overgestoken ligt rechts de Holtmeule, een watermolen, die voor het eerst in 1641 is vermeld.

Ommetje
Op de volgende driesprong is een zijweg naar de Sint Willibrorduskapel te volgen (eerst verhard, later een bospad). De gotische kapel en waterput staan op de grens van Limburg en Noord-Brabant en dateren uit het midden van de 16e eeuw. Volgens de legende heeft Sint Willibrordus hier gepredikt en gedoopt.

Knooppunt 61
Hier is het goed toeven in Eet- en drinkcafé ’t Trefpunt. De route gaat verder langs de Sint Willibrorduskerk (tegen de muur een oude grote grafsteen) richting Oostrum. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u terug naar de sportvelden, of verder langs het weiland richting Oostrum waar de route loopt.

Knooppunt 16
Na café Halfweg ligt links van de Stationsweg de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (gesticht in 1907 voor mannen).

Startpunt
Raadhuisstraat, 5801 MB Venray
Lengte
21 km
Knooppunten
17, 26, 27, 15, 65, 46, 61, 62,16, 64, 23, 17
Parkeren
U kunt uw auto parkeren op het Raadhuisplein

Route: 21 km

Apolloniakapel

Op de plek waar dit kunstwerk staat, stond tot aan de Tweede Wereldoorlog een veldkapel, toegewijd aan de heilige Apollonia. De kapel stond aan het belangrijkste kruispunt van Kessel: de weg naar…

Ontdek meer >
Maasroute in de kop van Noord-Limburg
29 km | Plasmolen

Andere routes

33 km

Wijnroute Groesbeek

Groesbeek

Ontdek meer
14 km

Schaapskooi-route Nieuw-Bergen

Nieuw Bergen

Ontdek meer
26 km

Maasduinen route

Arcen

Ontdek meer
38 km

Wings of freedom | Route Bergen-Heijen

Bergen

Ontdek meer