PROFIEL

Geijsteren

Vlakbij de maas ligt het pittoreske dorp Geijsteren dicht tegen de Brabantse grens. Veel huizen hebben nog de gekleurde luiken uit de vroegere heerlijkheid. Voor een gedocumenteerde cultuurhistorische wandeling kunt u terecht bij het VVV of bij Cafe ’t Trefpunt.

Midden in het dorp staat de imposante Wilhelminaboom, geplant in 1898 als herinnering aan de kroning van Koningin Wilhelmina. In het voorjaar met zijn duizenden kleine witte bloemetjes ziet het eruit of de boom verlicht is met vele kleine kaarsjes.

In Geijsteren vindt u vele mooie fiets en wandelroutes  langs de Maas, maar ook langs de Oostrumse Beek met de watermolen bij Hoeve Rosmalen en verder stroomafwaarts nog een tweede watermolen. Tevens de Kapel en zeker de Kasteelruïne uit het jaar 1200, die inmiddels is gerestaureerd zijn de moeite waard. Hier is nu weer te zien hoe het Kasteel er vroeger moet hebben uitgezien.

Op het Landgoed Geijsteren kunt u heerlijk genieten van een diner op een beschutte plaats onder de vele fruitbomen. Maar ook voor een hapje en drankje met natuurlijk een stuk Limburgse vlaai kunt u terecht  bij het Cafe t, Trefpunt. Dus u ziet er is veel te beleven in Geijsteren

 

Openingstijden

51.5508029, 6.0503916

In de buurt

Groepsverblijf De Jonkhof
De Lindenhof
Groepsverblijf De Jonkhof
De Lindenhof

Ontdek

Kessel-Eik
Heide
Steyl
Kevelaer
Heijen
Boekend
Kessel-Eik
Heide
Steyl
Kevelaer
Heijen
Boekend
Siebengewald
Blitterswijck
Maastricht
Wellerlooi
Sevenum
Velden
Ven-Zelderheide
Castenray
Stevensweert
Keulen / Köln
Wachtendonk
Thorn
Gennep
Panningen
Smakt
Horst
Brüggen
Lomm
Joden van Gennep wandeling
Oirlo
Düsseldorf
Heibloem
Neer
Brühl
Vredepeel
Belfeld
Walbeck
Meijel
Straelen
Tegelen
Draakdorp Beesel
Venlo
Oostrum
Maaseik
Leunen
Helden
Blerick
Korschenbroich-Liedberg
Milsbeek
Ysselsteyn
Hasselt bij Velden
Schandelo
Plasmolen
Xanten
Geldern
Baarlo
Roermond
Ottersum
Weeze
Veulen
Kessel
Merselo
Maasbree