Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Gennep Spoorstad wandeling

Verken de fascinerende Gennep Spoorstad wandeling, een boeiende tocht die je langs historische locaties voert, mogelijk gemaakt door het bezoekerscentrum Martinustoren. De route start bij TOP Duits lijntje, nabij knooppunt 46, op het voormalige emplacement van station Gennep. 

Je wordt geleid langs verschillende markante punten die herinneren aan het rijke spoorverleden van Gennep. Bewonder onderweg de voormalige directievilla Moutfabriek Aurora en de Commiezenwoningen waar douanebeambten van grensstation Gennep woonden. Ontdek de Spoorwoningen Heijenseweg, die nog steeds in originele staat verkeren. 

Vervolg de route richting knooppunt 47 en kom langs de imposante Loc 094, waar je meer te weten kunt komen over het Duits lijntje via historische foto’s op het infopaneel. Loop verder door het Pagepark, eens de plek van werkplaatsen, en bewonder de architectuur die herinnert aan het spoorverleden. 

De route voert je verder over de Maasduinen naar knooppunt 60 en biedt prachtige uitzichten op de meanderende Niers. Langs knooppunten 75, 72 en 67 kom je bij museum het Petershuis, waar een permanente Duits lijntje-expositie te bezichtigen is. Vergeet ook niet het gratis toegankelijke bezoekerscentrum Martinustoren te bezoeken voor meer informatie over het Duits lijntje.

Terugkerend naar het historische stadje, leidt de route je langs de Maasbrug en de Loswal aan de Maas, waar bedevaartgangers per boot aankwamen voor een reis met het Duits lijntje naar Kevelaar. Keer vervolgens terug naar knooppunt 58 en loop richting knooppunt 24, waar je het Voorhoevepark passeert, een geliefde wijk in tuindorpstijl. 

De wandelroute eindigt bij TOP Duits Lijntje, waar je terugblikt op een intrigerende ontdekkingsreis door het spoorverleden van Gennep. 

Voor meer informatie over deze route en andere wandelmogelijkheden in Gennep, kun je terecht bij het bezoekerscentrum Martinustoren. 

Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl

Startpunt
Brabantweg-Heijenseweg , 6591 Gennep
Herkenningspunt
Locomotief / TOP Duits Lijntje
Lengte
8 km
Knooppunten
Top Duits lijntje – 46 – 47 - 60 – 75- 72 – 67 – 68 – 48 – 69 – 58 – richting Loswal – 58 - richting Maasbrug 45 – 58 – 24 – 46 – Top Duits lijntje
Parkeren
parkeren kan bij TOP Duits lijntje (Touristisch Overstap Punt)

Average of 1 reacties.

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op ma, 12/28/2020 - 17:19

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Van knooppunt 69 via knooppunt 58 naar knooppunt 45, dat is een stuk van ruim 3 kilometer hoorde we veel verkeerslawaai van de N271. Om te voorkomen dat we twee keer hetzelfde stuk moesten lopen hebben we voor een alternatieve route gekozen. In plaats van knooppunt 58 naar knooppunt 45 en weer terug naar knooppunt 58 hebben we de volgende route gekozen:58,45,83 en dan 46. Het stuk van de route langs
de Niers vonden we mooi.

Route: 8 km

Center Parcs Het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos biedt voor ieder wat wils; de plek waar tropische vogels u rond de oren vliegen in de overdekte tropische wereld, de Jungle Dome. In de Aqua Mundo kunt u echte vissen…

Lees meer
Maasheggen / Maasduinen route
27 km | Heijen

Andere routes

27 km

Romeinen en Keramiek

Gennep

Lees meer
48 km

Rondje Maasheggen

Heijen

Lees meer
4 km

Beleef Mook in de Tachtigjarige Oorlog

Mook

Lees meer
7 km

Ommetje Heumen

Heumen

Lees meer