Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kloosterwandelroute

Maak je klaar om de serene sfeer van het kloosterleven te ervaren tijdens de Kloosterwandelroute, een korte maar betekenisvolle wandeling die begint vanaf het plein aan de Veerweg, recht tegenover het Missiemuseum. Je volgt de witte, zeshoekige bordjes met het opschrift "Kloosterwandelroute". Let op: op sommige plekken overlapt deze route met de Steylwandelroute, dus zul je dubbele bordjes tegenkomen. 

Je eerste halte langs deze route is het Missiehuis St. Michaël, het oorspronkelijke onderkomen van de Missionarissen van Steyl. Met zijn imposante dubbele kerk is dit gebouw een opvallende verschijning. Vervolg je weg en ontdek het imposante Heilig-Hartklooster en Heilige-Geestklooster, twee andere hoogtepunten langs de route. Verderop vind je de rustgevende Kloostertuinen, de prachtige Botanische tuin Jochumhof en het boeiende Missiemuseum, waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van het kloosterleven. 

Met een totale afstand van slechts 3 kilometer biedt de Kloosterwandelroute een korte maar fascinerende inkijk in het kloosterleven in Steyl. Geniet van de rust en de spirituele sfeer terwijl je deze bijzondere bezienswaardigheden verkent.

Startpunt
Veerweg 18, 5935 BL Steyl
Lengte
3 km
Parkeren
Rondom het startpunt (St. Michaelstraat) is voldoende parkeergelegenheid

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op di, 07/17/2018 - 08:18

Permalink

Naam
Rebecca
Beoordeling
Bericht
Erg leuke route en gezellig authentiek dorpje. Aanrader!

Ingediend door imagro op zo, 09/23/2018 - 12:38

Permalink

Naam
ellie de vries
Beoordeling
Bericht
Voor de eerste keer in Steyl geweest mede door deze wandeling .Prachtig. komen zeker terug.

Route: 3 km

Huize Nab (Huize Meerlo)

Huize Meerlo was vroeger eigendom van de familie Nab. Daarom wordt het gebouw ook wel Huize Nab genoemd. Siska Nab was de laatste bewoonster van de familie. In de jaren '70 kocht de voormalig…

Lees meer
Nico van Melo
45 km | Castenray

Andere routes

8 km

Korte Langs de Maas route

Arcen

Lees meer
5 km

Walsberg route

Beesel

Lees meer
7 km

Wandelroute Maaskant

Gennep

Lees meer
57 km

Uitkijktoren Route

Wellerlooi

Lees meer