Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kunstfestival in Baarlo

Beschikbare gegevens

Baarlo Leeft! presenteert een Kunstfestival
Van 8 t/m 29 juni 2024 In Kasteelpark, Baron van Erplaan, in centrum van Baarlo.

Kunstfestival met als hoofdbestanddeel het Beeldhouwsymposium, 

Stichting Baarlo Leeft! organiseert van 8 t/m 29 juni een Kunstfestival. Na een succesvol pilotproject in 2018, nu een groter opgezet evenement, voor een breder publiek interessant en leerzaam.

Het belangrijkste ingrediënt blijft een internationaal beeldhouwsymposium. In het groene hart van Baarlo, in het kasteelpark aan de Baron van Erplaan, gaan 6 beeldhouwers en 1 staalkunstenaar in 3 weken tijd een kunstwerk scheppen voor de ogen van het publiek, want ze zijn dagelijks te aanschouwen.

Aangevuld met Hans Reijnders, geestelijk vader van dit symposium en deelnemer in 2018, die werkt aan de laatste fase van het historische monument van en voor Baarlo.

Naast de alom bekende 8 “kunst knopen” uit cortenstaal van voormalig dorpsgenoot, beeldend kunstenaar Shinkichi Tajiri (1923-2009) en de 6 ‘Baarlo Steengoed’ beelden uit 2018, krijgt Baarlo er nu 7 kunstwerken bij.

De 7 internationale kunstenaars die een kunstwerk gaan creëren in Baarlo zijn,

Staalkunstenaar Juul Baltussen (Nederland) en de beeldhouwers Esfandyyar Moradpour (Iran), Hiroyuki Asano (Japan), Renate Verbrugge (Nieuw-Zeeland), Valentino Giampaoli (Italië), Ton Kalle (Nederland) en Elena Sarasino (Italië).

Alle kunstwerken krijgen na het beeldhouwsymposium een eigen, passend plekje in het dorp.

Zo wordt Baarlo naast als Kastelendorp nu ook als Kunstdorp nadrukkelijk op de kaart gezet.

Doel van het Kunstfestival is om beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en daarnaast kunst en cultuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek, van oud tot vooral jong! Daarom zijn er in de drie weken dat de kunstenaars aan het werk zijn, op de kasteelweide ook workshops, gastlessen en demonstraties voor alle doelgroepen.

Ook is er een permanente tentoonstelling van kunstwerken van de beeldhouwers en van plaatselijke (amateur)kunstenaars.

Ter omlijsting zijn er tijdens het hele symposium op woensdagavonden en in het weekend activiteiten en muzikale optredens van allerlei genres. Speciaal te vermelden zijn en Slagkunst evenement, een Penaltybokaal event en een Discoavond.

De inwoners van Baarlo worden nadrukkelijk betrokken bij de kunstwerkkeuzes, waardoor er aan de basis een breed draagvlak gecreëerd wordt voor de kunstwerken.

Graag tot ziens in Baarlo, natuurrijk Kastelen- en kunstdorp aan de Maas, voor een prettig verpozen en een ‘uit de kunst’ kunstbeleving, Steengoed en IJzersterk.

Het evenement is alle dagen gratis toegankelijk voor het publiek.

Stichting Baarlo Leeft! www.baarloleeft.nl

Contactgegevens: baarloleeft@baarlo.nl ; tel. 0653868750

51.329441774467, 6.0987681

Gerelateerd aan dit evenement

de leukste evenementen!
de leukste evenementen!