PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Landgoed Jachtslot de Mookerheide

Voorbereidingen restauratie Jachtslot Mookerheide begonnen

Natuurmonumenten begint met de voorbereidingen voor de restauratie van Jachtslot Mookerheide op het gelijknamige landgoed. De Rijksdienst voor cultureel erfgoed heeft positief geadviseerd over de restauratieplannen.

Aannemer Bouwbedrijf Van Dinther heeft de bouwplaats ingericht en is bezig met het plaatsen van de steigers. Nadat de Gemeente Mook en Middelaar de laatste legt aan de omgevingsvergunning, gaat de restauratie van start. 

Bezoekers
Het landgoed blijft gewoon toegankelijk voor bezoekers. Er staan bouwhekken rondom het jachtslot, maar van de werkzaamheden merkt men weinig. Bezoekers zijn van harte welkom te wandelen op het landgoed en de rondleidingen gaan door. Juist nu Natuurmonumenten met de restauratie bezig gaat willen we mensen graag informeren  over de restauratie, wat er allemaal gebeurd en hoe bijzonder het gebouw is. De rondleidingen voor 2020 zijn allemaal volgeboekt. In 2021 komen er weer nieuwe data voor de rondleidingen. 

Het jachtslot zal voor maanden aan het zicht onttrokken zijn, maar achter de steigers gebeurt heel veel. Op de website van Natuurmonumenten is een brochure te vinden over de restauratieplannen. Deze brochure is te vinden via natuurmonumenten.nl/indesteigers. Onder aan de projectpagina is de brochure te downloaden. De foto op deze pagina is van: Bob Luijks.

Het slot werd tussen 1902 en 1905 in opdracht van Jan Jacob Luden uit Heumen gebouwd. De architecten waren Oscar en Henri Leeuw uit Nijmegen.

Het fraai gebouw, sinds 2001 rijksmonument, is rijk gedecoreerd in vroeg Nederlandse Jugenstil en bezit een bijzonder mooi glas in loodraam. Het Landgoed is eigendom van Natuurmonumenten. Van 1986 tot 2016 was het in gebruik als hotel/restaurant. 

Adresgegevens
Heumensebaan 2
6584 CL Molenhoek
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.769999720159, 5.8894921

In de buurt

Landgoed Jachtslot de Mookerheide
Landgoed Jachtslot de Mookerheide
Grenssteen Limburg - Gelderland
Grenssteen Limburg - Gelderland
Monument Tijdelijke Amerikaanse Begraafplaats
Monument Tijdelijke Amerikaanse Begraafplaats

Ontdek

Historische Boerderijen
Historische Boerderijen
Villa Maria
Villa Maria
Kloostertuin St. Michaël
Kloostertuin St. Michaël
Bevrijdingskruis Vorstweg
Bevrijdingskruis Vorstweg
Romerhuis
Romerhuis
Bloedbeek
Bloedbeek