Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Landgoed tussen twee Fronten

Stap in de geschiedenis en de natuur bij de wandeling "Landgoed tussen twee Fronten", die begint en eindigt bij Eethuis de Diepen. Hier vind je een luisterkei met het boeiende hoorspel "Door Regen en Modder", dat het verhaal vertelt van de slag in het Reichswald. Volg de blauwe pijlen op de palen van de landgoedroute om je weg te vinden. 

De route leidt eerst naar de drie vijvers. De onderste vijver diende vroeger als zwemplaats omdat het water er warmer was. Tussen de onderste en middelste vijver door, die onder andere werd gebruikt voor vissen, drinkwater en ijs voor de ijskelder, kun je misschien zelfs een ijsvogel spotten die hier zijn nest heeft. 

Boven op de St. Jansberg kom je bij de resten van een villa. Een paneel van Natuurmonumenten vertelt je meer over de geschiedenis van de villa en wat er nog van te zien is. Let ook op de bijzondere mammoetboom (Sequoai) uit de 19e eeuw. Volg vervolgens een zijweggetje dat je naar de voormalige ijskelder van de villa leidt. Daarna kom je langs de kronkelende Helbeek voordat de route weer richting het eindpunt gaat. 

Dit prachtige bos herbergt veel natuurschoon en draagt nog de sporen van W.O. II. In de directe omgeving van Eethuis de Diepen vind je het "Wapenmonument", dat herinnert aan de ruiming van mijnenvelden en het herstel van wegen. En op slechts enkele honderden meters van het eethuis, in het Duitse Reichswald, liggen talrijke loopgraven van de Siegfriedlinie. 

Geniet van deze 5 km lange wandelroute vol geschiedenis en natuurpracht!

Startpunt
Zwarteweg 60, 6596 MJ Milsbeek
Herkenningspunt
Eethuis De Diepen
Lengte
5 km
Parkeren
Parkeerplaats bij Eethuis De Diepen

Route: 5 km

Blitterswijck

Het kleine rustieke dorp Blitterswijck ligt vrijwel  direct aan de maas, 20 km ten Noorden van Venlo. U kunt met het fiets- en voetveer oversteken naar Wellerlooi. Een begrip in Blitterswijck is…

Lees meer
Rondje Leubeek in natuurgebied Leudal
4 km | Nunhem

Andere routes

43 km

Peel-Heideroute

America

Lees meer
3 km

Wanjele door Häör of Häörs Ommetje

Horn

Lees meer
8 km

Rondje Maas, Broekhuizen-Lottum-Arcen

Broekhuizen

Lees meer
33 km

Wijnroute Groesbeek

Groesbeek

Lees meer