Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Landschapsroute Groengroep Sevenum

In de voormalige gemeente Sevenum, die bestond uit de dorpen Sevenum, Kronenberg en Evertsoord, is op initiatief van de Stichting Groengroep Sevenum een aantrekkelijke fiets- wandelroute uitgezet.

De route bestaat uit twee lussen. De eerste lus (rechts op de kaart) heeft een lengte van 18 km en loopt door en rondom Sevenum. Dit gedeelte van de route bestaat al sinds 1997. De tweede lus (links op de kaart) is 22 km lang en gaat door Kronenberg en Evertsoord. In Kronenberg sluiten de lussen op elkaar aan. Rechtdoor vervolgt lus 1, Sevenum, rechtsaf is lus 2, Kronenberg/Evertsoord

De opbouw van het landschap kent een lange geschiedenis. De wisselwerking tussen grondtypes en de aanwezigheid van grondwater, waterlopen en wegen heeft bepaald waar zich mensen vestigden. De mensen hebben op hun beurt het landschap om zich heen gevormd.

De Landschapsroute geeft een doorsnede weer van het Noord-Limburgse zandgrondenlandschap, het zogenaamde esdorpenlandschap. Het dorp Sevenum is zeer kenmerkend gelegen: op de grens van de hogere zandgronden, de voor akkerbouw geschikte gronden en de lagere beekdalgronden van de Groote Molenbeek en de Blakterbeek.

Het vertrekpunt van deze fietstocht is op de Markt in Sevenum, maar u kunt ook starten in het dorp Kronenberg of bij recreatiepark De Schatberg. De route is vanaf alle startpunten goed bewegwijzerd met  borden aan lantaarnpalen, muurtjes etc. De wegen waarover u geleid wordt zijn verhard en onverhard en allemaal goed begaanbaar per fiets en te voet. Let op dat na langdurige regenval sommige onverharde paden drassig kunnen zijn

Startpunt
Markt 3, 5975 AM Sevenum
Herkenningspunt
kerk van Sevenum
Lengte
40 km
Parkeren
Markt

Average of 5 reacties.

Ingediend door imagro op ma, 06/19/2017 - 17:12

Permalink

Naam
vincent koch
Beoordeling
Bericht
er waren iets teveel rechte wegen. en door de temperatuur hadden wij een fietspad in het mulle zand. verder een mooie streek!

Ingediend door imagro op di, 09/11/2018 - 17:08

Permalink

Naam
Hans Bosma
Beoordeling
Bericht
Route door aardig en afwisselend landschap. Wat een rust ook! Vaak prachtig geasfalteerde wegen, afgewisseld door halfverharde. Enkele interessante informatiepanelen.
Helaas is de bewegwijzering van het traject dat wij gereden hebben onvoldoende, waardoor we op een gegeven moment op een andere route terecht kwamen ( heide en Peel route?) pakten later toevallig de gewenste route weer op. Vlak voor Kronenberg ging het weer mis. Naar K. Gefietst, waar we konden kiezen uit routes 1en2. Welke tenemen? Bleek nr. 2 te zijn. Kost 2sterren.

Ingediend door imagro op vr, 09/28/2018 - 18:21

Permalink

Naam
Truus S
Beoordeling
Bericht
Het was mooi fietsweer en een mooie route. Heb op 17 september lus 2 gefietst. Het is een hele mooie route door agrarische gebieden, bos en peelgebied.
Een stuk door het mulle zand vond ik niet prettig - lange tijd droog en mooi weer geweest. Stond goed aangegeven tot bijna weer in Kronenberg (kruising Kulbergweg - Gruttoweg was geen bordje) maar ben goed terechtgekomen.
Lus 1 ga ik ook nog rijden.
Het is moeite waard!

Ingediend door imagro op di, 10/30/2018 - 15:38

Permalink

Naam
Truus S
Beoordeling
Bericht
Zondag 21 oktober 2018 heb ik lus 1 gefietst. Ook dit is een hele mooie afwisselende route, die heel goed aangegeven is. Je fietst door een mooi en oud landschap, met veel kapelletjes en veldkruizen met informatie daarover. Ook dit is een aanrader!

Ingediend door imagro op do, 08/22/2019 - 20:38

Permalink

Naam
jose
Beoordeling
Bericht
vandaag deze prachtige route gefietst Ik heb lus 1 gefietst wat heb ik genoten Het was prachtig weer En wat was er veel te zien onderweg de wegbewijzering was goed aangegeven zeker nog lus 2 gaan fietsen binnenkort

Route: 40 km

Anderegg's Camping

Op ruime, individuele plaatsen kunt u zich met uw eigen stacaravan of chalet heel afgezonderd installeren. Struiken en bomen zorgen voor voldoende schaduw en rust. De omgeving van Anderegg’s…

Lees meer
Sporen van de oorlog in de Peel
35 km | Meterik

Andere routes

35 km

Sporen van de oorlog in de Peel

Meterik

Lees meer
34 km

Aspergeroute Peel en Maas

Helden

Lees meer
15 km

Rondje Maas

Arcen

Lees meer
52 km

Voor de profi's: Langs de Maas

Arcen

Lees meer