PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Leerlingen Bouwens van Boijecollege exposeren werken in Museum Peel en Maas in Helden

Beschikbare data
15 juli 2022 - 13:00 - 31 december 2022 - 17:00

Museum Peel en Maas heeft actief de samenwerking gezocht met het Bouwens van der Boijecollege. Dit heeft afgelopen schooljaar geleid tot een zeer succesvol verlopen project voor de onderbouw. Drie leerlingen van het Bouwens hebben hun creatieve opdracht opgehangen in het museum. Ze hebben zich laten inspireren door het schaartje van Jac Mestrom in de Deportatiekamer. In deze ruimte maakt hun werk vanaf nu onderdeel uit van de tentoonstelling. Emily, Floor en Sofie (allen 14 jaar) zijn erg blij dat hun werk in Museum Peel en Maas te zien is. Floor: ‘’We zijn trots dat onze opdracht nu in het museum hangt. We hopen dat veel mensen komen kijken!’’ Ook zijn enkele (TikTok) filmpjes van andere leerlingen te zien in de filmkamer van het museum. 

Deze opdrachten maken onderdeel uit van een educatief project tussen de middelbare school en het museum. Leerlingen CULTUUR kregen kort de tijd om door het museum te lopen, zich snel te focussen op waar ze mee aan de slag wilden en vervolgens keken ze hoe ze daar op creatieve wijze iets mee zouden doen. Bijvoorbeeld via een TikTok filmpje of een eigen creatieve invulling. Dit heeft ertoe geresulteerd dat Emily, Floor en Sofie hun creatie in de tentoonstelling van het museum hebben opgehangen! 

Ongeveer de helft van de tieners heeft een filmpje gemaakt. De andere helft heeft op andere manieren invulling gegeven aan de opdracht. Tijdens de evaluatie bleek dat het project door zowel de leerlingen, de docenten, adviseur Bart Heesen, LokaalC én het museum als zeer positief is ervaren. Deze pilot is zo succesvol verlopen dat het project voor aankomend schooljaar bij drie scholen en drie musea in Noord-Limburg wordt uitgezet, onder andere weer bij ons museum en het Bouwens. Doel is om het project daarna breder uit te zetten in Limburg.

Wil je ook komen kijken wat de leerlingen van het Bouwens gemaakt hebben? Van mei tot en met september zijn we open van woensdag tot en met zondag van 13-17 uur. Het dragen van een gezichtsmasker in het museum is niet meer verplicht. Reserveren hoeft ook niet meer. 
 

Adresgegevens
Aan de Koeberg 3
5988 NE Helden

51.380700751046, 7.4423768898414

Gerelateerd aan dit evenement

Museum Peel en Maas
Museum Peel en Maas