PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Met of zonder gids, elke dag op pad in De Pelen in Ospel

Beschikbare data

Staatsbosbeheer biedt in de zomervakantie elke dag activiteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. Er zijn excursies mét gids en ontdektochten zonder gids te beleven. Zo kan je t/m 24 augustus op woensdagochtend meedoen met een ‘Zin-in-Zomertocht’ en t/m 26 augustus op vrijdag genieten van een Zomeravondwandeling. Gezinnen met kinderen kunnen dagelijks het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht beleven. Dus kies maar! Alle activiteiten starten bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Heb jij ook zo’n zin in zomer? 
Tijdens de Zin in Zomertocht op woensdagochtend ga je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar vlinders, libellen en ‘bodemreuzen’, spulletjes verzamelen op het ‘scharrelpad’ en nog veel meer natuuropdrachten doen in De Groote Peel. Informatief, educatief, maar vooral lekker sPeels! Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

De Zin in Zomertocht start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 6,- voor volwassene en € 4,- per kind, inclusief een stickervel. De route is ongeveer 1,5 km lang en de activiteit duurt 1,5 - 2 uur. Reserveren via de webwinkel van Staatsbosbeheer is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten 

Beleef de overgang van licht naar donker in de natuur
Een avondwandeling in de natuur is heel bijzonder. Als het licht verdwijnt voor het donker is er meteen een andere sfeer. Kleuren vervagen, vogels zingen hun laatste lied en de natuur komt tot rust. Tijdens een Zomeravondwandeling in De Groote Peel kan je die overgang van dag naar nacht met al je zintuigen ervaren. En met een beetje geluk nachtzwaluwen en vleermuizen waarnemen. Na afloop samen lekker genieten van een drankje. 

Er zijn tijdens de Zomeravondwandeling twee afstanden; een route van 2,5 en van 5 kilometer die qua tijd ongeveer even lang duren. De excursies staan onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer en starten om 20.30 uur (op 19 en 26 augustus om 20.00 uur) bij de ingang van het buitencentrum. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind, inclusief een drankje. Max. 25 deelnemers voor de korte en 15 deelnemers voor de langere route. Reserveren is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/zomeravonddepelen  

Voor kleuterkabouters en Peelbelevers
Behalve met een begeleide excursie kan je ook – samen met je gezin – met een Ontdektocht op pad in de Peel.  Bij de balie van het buitencentrum zijn het Kabouterpad en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht verkrijgbaar. Met een tasje met materialen en opdrachten ontdek je de Peel op een sPeelse manier. Het Kabouterpad is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht voor kinderen vanaf 6 jaar. Nieuwsgierig? Kijk op de website van Staatsbosbeheer/depelen voor meer info.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Het buitencentrum De Pelen ligt bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel. Hier kun je terecht voor informatie en tips voor je natuurbezoek. In de winkel van het buitencentrum zijn leuke souvenirs, boeken, nestkastjes en streekproducten verkrijgbaar. In de Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kan je terecht voor een hapje en drankje. 

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer
 

51.326282, 5.801854

Gerelateerd aan dit evenement

Buitencentrum De Pelen
Buitencentrum De Pelen