PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Mountainbikeroute Mook

Mountainbikeroute Mook:

De GIANT mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen. De route is bepijld met blauwe pijlen, de technische moeilijkheidsclassificatie is gemiddeld (blauw onderbordje) en is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek. De route bevat diverse flowing singletracks en glooiingen met aardig wat klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een afkorting, maar dan mis je een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal. In Mook is een parallel lus (moeilijkheidsgraad rood = moeilijk) die voert over Bikepark Mook (bikepark-mook.nl) dat bestemd is voor gevorderde bikers. Beginners volgen bij afslag ‘Bikepark’ rechtdoor de doorlopende blauwe route.

Respecteer aub de vele wandelaars in het gebied die net als jij willen genieten van al het fraais. Be Nice, Say Hi! 

Vanaf het startpunt volg je de blauw bepijlde aanrijroute. Vanaf Hotel de Wolfsberg en Restaurant ’t Zwaantje bereik je binnen enkele honderden meters de route. Vanuit de Maaspark in Mook en vanaf NS Station wordt begin april de korte aanrijroute bepijld. Vanaf Plasmolen is het ca 2km en voornamelijk verhard. Vanaf De Diepen loopt een deels onverharde aanrijroute van ongeveer 3 kilometer. LET OP: vanaf 27 maart is de oude aanrijroute over het Natura2000 gebied St Jansberg VERVALLEN. De nieuwe aanrijroute is bepijld. Blijf aub weg van de St Jansberg dat vanaf 27 maart verboden terrein is voor mountainbikers en waar je een bekeuring riskeert. 

De route is te combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (blauw/paarse pijlen verbindingsroute), die weer aansluit op de routes van Malden en Nijmegen.

Startpunten:

* Herberg Restaurant ´t Zwaantje, Groesbeekseweg 106, Mook

* Eethuis de Diepen, Zwarteweg 60, Milsbeek

* Het parkeerterrein langs de N-271 in Plasmolen

* Vanuit de startpunten volgt u kort de zwarte aanlooproutes, vervolgens komt u op de rode mountainbikeroute.

Let op:

Geen mountainbikers meer op de Sint-Jansberg; Natuur en recreatie gaan hand in hand

Wandelen, fietsen, hardlopen, spelen en mountainbiken. We zoeken voor heel veel recreatievormen naar een plekje in de natuur. Dat is niet altijd makkelijk. Natuurmonumenten probeert de verschillende vormen van recreatief medegebruik zo goed mogelijk te scheiden in haar gebieden door te zoneren. Daarbij letten we allereerst op de kwetsbare natuur en daarna kijken we welke recreatie waar het beste past én waar het niet mogelijk is. 

In het Rijk van Nijmegen loopt al enkele jaren het project om de mountainbikers en de wandelaars van elkaar te scheiden. Dat is de reden dat mountainbikeroute niet langer voert over het kwetsbare gebied Sint-Jansberg. Ook op de Mookerheide wordt de route verlegd. Er ligt straks een mountainbike-route om de Sint-Jansberg heen, zodat er wel gefietst kan worden. De aangepaste route op de Mookerheide is binnenkort gereed. 

 

 

Startpunt
Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook
Herkenningspunt
Herberg Restaurant 't Zwaantje
Lengte
18 km
Parkeren
Herberg Restaurant \'t Zwaantje

Route: 18 km

Putjesberg

Putjesberg dankt zijn naam aan een bijzondere plek met een put. Hoewel een put normaal gesproken op een laag punt ligt,zodat het grondwater omhoog gehaald kan worden,ligt dit…

Lees meer
Google Glass
23 km | Arcen

Andere routes

48 km

Elders aan de Maas

Steyl

Lees meer
3 km

Huurvaarderspad

Beesel

Lees meer
16 km

Ruiter-en menroute in Nationaal Park De Maasduinen (Zuid)

Wellerlooi

Lees meer
46 km

Tsaren en Keizersroute

Gennep

Lees meer