Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Natuurgebied Koelbroek te Blerick

Beschikbare gegevens

Excursie Stichting het Limburgs Landschap

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdagmiddag 30 november een excursie plaats in het natuurgebied Koelbroek. De excursie start om 13.30 uur van de parkeerplaats aan de Buelterstraat in Blerick-Boekend. De tocht duurt ongeveer 2 uur, deelname is gratis. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Aanmelden is verplicht voor deze excursie [vol=vol] via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Het Koelbroek is een moerasgebied, ontstaan uit een maasmeander en dateert uit de laatste ijstijd. Het Koelbroek staat reeds lang bekend als een vrij ongerept en natuurwetenschappelijk zeer waardevol natuurgebied, met een grote variatie in flora en fauna.
Dwars door het gebied stroomde de Everlose beek. Deze beek is in de twintiger jaren van de vorige eeuw gegraven ten behoeve van de landbouw.
Aan de oostzijde van het Koelbroek ligt, nog duidelijk zichtbaar in het landschap, de onvoltooide Noordervaart. In 2016 is de Everlose beek verlegd en stroomt nu door het kanaal van Napoleon waardoor het Koelbroek weer volledig afhankelijk wordt van kwelwater (grondwater) en regenwater. Hierdoor zal de variatie aan flora en fauna toenemen. In 2014 en 2015 is de voormalige stortplaats van de gemeente Venlo aan de Geliskensdijkweg met zand opgehoogd en opnieuw ingericht. Bijzonder hier is de uitkijktoren die ook bezocht wordt tijdens deze rondwandeling.

De gidsen nemen de wandelaars mee op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt wandelgebied.

Foto: Piet Fleuren

Adresgegevens
Parkeerplaats Buelterstraat, Koelbroekweg
5927 NL Blerick

51.38142151988, 6.1193237

Gerelateerd aan dit evenement

Winterwonderwandeling Excursie Stichting het Limburgs Landschap
Winterwonderwandeling Excursie Stichting het Limburgs Landschap