PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Op pad met de boswachter op Landgoed Mookerheide

Beschikbare data

Ga samen met de boswachter van Natuurmonumenten op zoek naar de mooie natuur op Landgoed Mookerheide. Bij aankomst wordt je verwelkomt met een lekker kopje koffie bij het informatiecentrum van de Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Daarna neemt een boswachter je mee en zal van alles vertellen over de geschiedenis en natuur op dit 150 hectare grote landgoed.

Het landgoed is gesticht in 1903 door Jan J. Luden van Heumen. Hij maakt een landgoed met jachtslot, kassen, tuinen en een parkbos. Natuurmonumenten is bezig het landgoed weer in ere te herstellen. Op een gedeelte van het landgoed is een natuurbegraafplaats gevestigd. Samen met de boswachter gaan we op ontdekking wat de natuur op dit landgoed ons allemaal te bieden heeft. Het jachtslot wordt bij deze excursie NIET bezocht.

Praktische informatie
Tijdens deze excursie word je om 10.00 uur welkom geheten met een lekker kopje koffie bij de Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, Heumensebaan 18 in Molenhoek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga ja op pad en vertelt de excursie-boswachter je alles over het landgoed en de natuur van Natuurmonumenten. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.

Adresgegevens

Gerelateerd aan dit evenement