Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Opening workshoptafel ‘de Museum Juwelier’ bij Museum Peel en Maas in Helden

Beschikbare gegevens

Museum Peel en Maas organiseert op woensdagmiddag 9 augustus een speciale activiteit in het kader van de zomervakantie. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan twee workshops onder begeleiding van een vrijwilliger om afgeschreven erfgoed uit elkaar te halen en er kunstwerkjes van te maken (op eigen risico)! Schrijf je snel in, want vol=vol. De activiteit is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. De creatieve workshop vindt plaats om 13.00 en om 15.00 uur. Maximaal tien kinderen per tijdsslot. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Om je op te geven stuur een mail naar info@museumpeelenmaas.nl.  

Herbestemd erfgoed    
Het erfgoed wordt gedoneerd door de heemkundeverenigingen uit Peel en Maas. Het betreft voorwerpen die afgeschreven zijn en dus geen waarde meer vertegenwoordigen voor de collecties. Veel musea en heemkundekringen in Nederland beschikken over dergelijke grote verzamelingen (afgeschreven) gebruiksvoorwerpen. Op deze manier geven wij graag nieuwe bestemming aan erfgoed. En hoe kan dat beter dan dat nieuwe generaties er mee aan de slag te gaan en zo opnieuw waarde toevoegen aan deze objecten? 

Open Call Cultuureducatie 
Deze activiteit maakt onderdeel uit van het project De Museum Juwelier dat met ondersteuning van de Open Call Cultuureducatie Peel & Maas is opgezet door kunstenaar Pavel van Houten in samenwerking met het museum en KC Natuurtalent (groep 5/6). Kinderen van KC Natuurtalent uit Helden hebben afgelopen schooljaar een typemachine van zo’n zestig jaar oud uit elkaar gehaald en van de losse onderdelen ringen, oorbellen en kettingen gemaakt en die verkocht voor argumenten. Nu kan iedereen aan de slag met het uit elkaar halen en maken van kunstobjecten. 
 

Gerelateerd aan dit evenement

Museum Peel en Maas
Museum Peel en Maas