Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Oude Maasarm route

Verken de schilderachtige schoonheid van de Oude Maasarm Route, een betoverende fietsroute van 30 kilometer die start bij Hoofdstraat 38 in Heijen. Parkeer gemakkelijk op het parkeerterrein tegenover de ingang van het majestueuze Huys Heijen en laat je avontuur beginnen.

Deze route voert je langs een reeks adembenemende bezienswaardigheden, elk doordrenkt van geschiedenis en natuurlijke pracht. Begin je reis door de tijd bij Huys Heijen, een imposant kasteel dat je terugvoert naar een tijd van ridders en jonkvrouwen.

Vervolg je ontdekkingstocht naar het levendige centrum van Gennep, waar de bruisende sfeer en historische charme je zullen omarmen. Bewonder het imposante Kasteel Boxmeer, een symbool van grandeur en erfgoed dat je niet onberoerd zal laten.

Stap binnen bij de serene Sint Anna in Boxmeer en laat je betoveren door de spirituele atmosfeer van dit eeuwenoud kasteel. Verken het weelderige Heijense bos en laat je zintuigen prikkelen door de ongerepte natuurlijke pracht.

Maar de hoogtepunten van de route blijven zich opstapelen wanneer je de UNESCO Maasheggen bereikt, een wonderbaarlijk landschap doordrenkt met geschiedenis en biodiversiteit. Laat je verwonderen door de betoverende schoonheid van dit UNESCO-werelderfgoed.

Bezoek ook het indrukwekkende Stuw- en sluizencomplex in Sambeek, waar je getuige kunt zijn van de majestueuze kracht van waterbeheer.

Startpunt
Hoofdstraat 38, 6598 AE Heijen
Lengte
30 km
Knooppunten
29–30–47–87–46–34–38–04–17–01–15–07–02-51-29
Parkeren
parkeerterrein tegenover ingang Huys Heijen

Route: 30 km

Bezienswaardigheden

De Schutkooi Vortum-Mullem
De Brembroeken Vortum-Mullem

Niersgolven - Kunst & Keramiek

De Niersgolven zijn te vinden in het Nierspark. Deze drie sierlijke gemetselde muren verbeelden de dreigende Niers bij hoog water. Het meanderende riviertje neemt bij hoog water forse afmetingen…

Lees meer
Eddy Eend, natuureducatieve route voor kinderen
3 km | Bergen

Andere routes

32 km

Wings of freedom | Route Bergen-Wellerlooi

Bergen

Lees meer
5 km

Walsberg route

Beesel

Lees meer
7 km

Wandeling in de Testrik

Merselo

Lees meer
2 km

Beeldenwandelroute Baarlo

Baarlo

Lees meer