Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Pieterpad 2; van Gennep naar Vierlingsbeek

Maak je klaar voor een avontuurlijke wandeling langs het Pieterpad, van het pittoreske Gennep naar het charmante Vierlingsbeek. Deze tweede etappe begint bij het gemeenschapshuis op de markt in Gennep, waar je via de schilderachtige Zandstraat en Spoorstraat de stad uitloopt. 

Terwijl je verder trekt, word je omringd door de prachtige bossen en heidevelden van Nationaal Park De Maasduinen. Je komt bij het Quin, een indrukwekkend groot ven dat gevoed wordt door kwelwater en regen. Vanaf een 30 meter hoog rivierduin kun je genieten van een adembenemend uitzicht over het landschap. 

Na het bewonderen van het uitzicht vervolg je je tocht naar Afferden, waar je met het pontje de majestueuze Maas oversteekt. Hier betreed je even een uithoek van Noord-Brabant, door het schilderachtige Maasheggen landschap. Uiteindelijk bereik je het charmante Vierlingsbeek, waar de etappe eindigt bij de historische kerk. 

Met een totale afstand van 18 kilometer biedt deze etappe van het Pieterpad een uitdagende maar onvergetelijke ervaring, waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid en de rijke geschiedenis van dit prachtige gebied. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op pad om te genieten van een dag vol avontuur en ontdekkingen langs het Pieterpad.

Startpunt
Markt, Gennep
Herkenningspunt
Gemeenschapshuis
Lengte
18 km
Parkeren
Bij het gemeenschapshuis

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op do, 03/01/2018 - 10:23

Permalink

Naam
JH
Beoordeling
Bericht
Lastig dat de route de oude route van Pieterpad kruist en dat dit niet aangegeven wordt. Er zijn nu twee routes vanuit Gennep, allebei gemarkeerd. Op het punt van samenkomst loop je heel gemakkelijk fout.

Ingediend door imagro op wo, 06/05/2019 - 14:27

Permalink

Naam
Toon Kenis
Beoordeling
Bericht
Mooi afwisselend landschap. Goede bewegwijzering.

Route: 18 km

Bezienswaardigheden

Logement de Reiziger
Hotel Restaurant de Kroon
Camping De Bloksberg
Lutgerdina Hotel
Klein Canada
Camping Roland
Ezelgasterij Aan de Maasheggen

Drukkerij St. Michaël

Het Missiehuis St. Michaël beschikte in de hoogtijdagen over een eigen drukkerij waar onder andere christelijke tijdschriften gedrukt werden. Tegenwoordig wordt de drukkerij gebruikt door de culturele…

Lees meer
Maasduinen route
26 km | Arcen

Andere routes

34 km

Staakbonenroute

Hegelsom

Lees meer
21 km

Kunstroute top van Noord Limburg lus Mook & Middelaar

Middelaar

Lees meer
4 km

Asperges kopen en lopen

Grubbenvorst

Lees meer
5 km

Landgoed Arcen 5 km

Arcen

Lees meer