Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rondje om de Tang

U kunt de wandeling starten bij de St. Jospehkerk knooppunt 71.

Vandaaruit volgt de route gedeeltelijke langs de Springbeek naar de Tangkoel, een klein natuurgebied in Hout-Blerick. In de Tangkoel ligt een vijver die is ontstaan doordat ooit een oude zijtak van de Maas door het gebied liep. In het verleden zijn hier otters gespot en 's zomers bloeien volop waterlelies in de Tangkoel.

Na de Tangkoel brengt de wandeling u langs de historische Watermeule. De wandelroute voert dan verder langs de Maasoever en het buitengebied, weer terug naar Hout-Blerick.

Startpunt
Kerkplein 1, 5926 RG Hout-Blerick
Lengte
6 km
Knooppunten
71,77,76,33,31,34,36,38,37,35,76,77,71
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij de Kerk

Average of 3 reacties.

Ingediend door imagro op ma, 03/07/2016 - 11:43

Permalink

Naam
Maria Seelen
Beoordeling
Bericht
De route is afwisselend en goed aangegeven. Wij liepen hem nadat er een periode veel regen was gevallen en dan is hij moeilijk begaanbaar. Veel modderpaden en dat was jammer.

Ingediend door imagro op zo, 01/06/2019 - 17:49

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Ook wij liepen de route nadat er veel regen was gevallen waardoor er met name in het gebied langs de maas een modderpad ontstond. Onderweg van knooppunt 34 naar 36 stroomde een klein beekje van een plas water naar de Maas. Nu hebben we nog alle korte benen en wij konden er niet overheen stappen, dus daar hebben we een alternatieve route gevolgd. Onderweg van knooppunt 36 naar 38 werd de weg geblokkeerd door Galloways, omdat het niet lukte om de route te vervolgen en op gepaste afstand van de Galloways te blijven hebben we een alternatieve route gevolgd.

Het is een hele mooie afwisselende route door bos, langs de Maas, Tangkoel en door bebouwing.

Ingediend door imagro op wo, 02/27/2019 - 20:59

Permalink

Naam
Marion
Beoordeling
Bericht
mooie route in een verrassend stukje natuur in de uiterwaarden van de Maas. Bij knooppunt 76 stond geen 33 vermeldt. Hiervoor moet je even over het beekje voorbij..waar wel een paaltje staat met 33. Even verder moet je niet rechts afbuigen over de drukkere weg.maar al iets eerder rechts afbuigen over de parkeerplaats. Verder stonden de Galloways onder de drukke A73 te grazen..dat voelde wat dubbel.

Route: 6 km

Koe met vallend melkmeisje

Een bronzen sculptuur gemaakt in 1980 door Nicolas van Ronkenstein - pseudoniem van Joseph Hendrik (Joep) Nicolas (Den Haag 1933), beeldhouwer te Beesel. Het sculptuur symboliseert Velden als…

Lees meer
Fietsroute Kastelen in het Land van Kessel
30 km | Kessel

Andere routes

6 km

Liberation Route wandeling Gennep

Gennep

Lees meer
32 km

Wings of freedom | Route Gennep Mook

Gennep

Lees meer
11 km

Lottumer Schuitwaterroute

Lottum

Lees meer
1 km

Lammetjesroute

Bergen

Lees meer