Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Steyl, een schilderachtig dorpje in Noord-Limburg, verwelkomt reizigers met open armen in een wereld van weelderige tuinen en historische schatten. Deze charmante bestemming heeft voor elk wat wils, van serene tuinen tot intrigerende musea en smaakvolle eetgelegenheden. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan door de betoverende plekken die Steyl tot een unieke toeristische bestemming maken.

Botanische pracht in Jochumhof 

Een van de juweeltjes van Steyl is de Botanische tuin Jochumhof. Deze tuin, doordrenkt met kleuren en geuren, biedt een rustgevende ervaring voor liefhebbers van flora. Wandel langs zeldzame planten, bewonder de bloemenpracht en laat je betoveren door de sereniteit van deze botanische schat.

Botanische tuin Jochumhof

Goede Herdertuin: Een Oase van Rust 

Voor wie op zoek is naar vrede en bezinning is de Goede Herdertuin de perfecte plek. Met schilderachtige paden, serene vijvers en weelderige groene omgeving is deze tuin een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

Goede Herdertuin

St. Gregortuin en Kloostertuin St. Michael: Historische Pracht 

Duik diep in het rijke verleden van Steyl met een bezoek aan de St. Gregortuin en de Kloostertuin St. Michael. Deze tuinen, verbonden aan historische kloosters, ademen een sfeer van spiritualiteit en bieden een vleugje mystiek te midden van de bloeiende natuur.

St. Gregortuin

Missiemuseum: Een Reis door Culturele Diversiteit 

Stap binnen in het Missiemuseum en ontdek de fascinerende wereld van missie en cultuur. Met indrukwekkende tentoonstellingen en boeiende verhalen biedt dit museum een diepgaand inzicht in de wereldwijde missieactiviteiten en de diverse culturen die ze vertegenwoordigen.

Missiemuseum Steyl

Sequoia Bomen: Torenhoge Getuigen van Tijd 

In de Botanische Tuin Jochumhof is een heuse Sequoia boom te bewonderen maar op steenworp afstand, in Kaldenkirchen vind je een compleet Sequoia bomen bos. Deze reuzen, die de tand des tijds hebben doorstaan, getuigen van de onveranderlijke pracht van de natuur. Een wandeling tussen deze indrukwekkende bomen is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Sequoia Bomen

Culinaire Verwennerij bij Restaurant Aubergine en Château Holtmühle 

Voor fijnproevers biedt Steyl een scala aan smaakvolle ervaringen. Geniet van een voortreffelijke maaltijd bij Restaurant Aubergine of ontdek de bijzondere kruidentuin bij Château Holtmühle, in het naastgelegen Tegelen, en geniet van culinaire verwennerijen in het restaurant.

Restaurant Aubergine Holtmühle

Ambachtelijk Bier en Zoete Honing: Imkerij Maasdal en Kloosterbrouwerij Steyl 

Ontdek de wereld van bijen en proef de zoete honing bij Imkerij Maasdal. Voor de liefhebbers van ambachtelijk bier is een bezoek aan Kloosterbrouwerij Steyl een absolute aanrader. Proef de lokale bieren en geniet van de warme gastvrijheid van deze brouwerij.

Kloosterbrouwerij Steyl

Steyl, doordrenkt met geschiedenis en omgeven door weelderige natuur, nodigt reizigers uit om de veelzijdigheid van deze betoverende bestemming te ontdekken. Of je nu geniet van de rust in een van de tuinen, je verdiept in de culturele diversiteit in het Missiemuseum, of je smaakpapillen verwent met culinaire hoogstandjes, Steyl belooft een onvergetelijke reis door tijd en smaak.