PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Winter Kerstwandeling Meerlo

Beschikbare data
Adresgegevens

Het Hof van Meerlo

Het hof van Meerlo staat garant voor gezelligheid. U kunt hier terecht voor een drankje, de lunch, een kleine snack en een kopje koffie met gebak.

Tijdens het hoogseizoen is er regelmatig muziek.

Naast het bruine café kunt u in de snackcounter een overheelijk frietje, lekkere snacks of een dorstlessend ijsje bestellen. Maar ook een complete afhaalmaaltijd kan worden verzorgd.

De multifunctionele grote zaal wordt regelmatig gebruikt voor vergaderingen, beurzen, kien-/bingo- avonden, film- en dansavonden met livemuziek. Ook het recreatieteam organiseert hier regelmatig spetterende activiteiten voor jong en oud.

Openingstijden
Algemene voorzieningen
 • Eigen parkeerterrein
 • Invaliden parkeerplaats
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
 • Rolstoel toegankelijk terras
 • Rolstoel toegankelijke horecagelegenheid
Faciliteiten
 • Airco
 • Speelruimte / -tuin
Horeca
 • Afhaal
 • Brunch
Overig
 • Huisdieren alleen op terras toegestaan
 • Terras
Prijs algemeen
Prijzen
Prijzen

51.5173979, 6.0982014

Camping 't Karrewiel

Camping ’t Karrewiel is een gezellige, gastvrije familiecamping in de natuurlijke bosrijke omgeving van Noord-Limburg. Camping ’t Karrewiel bestaat uit circa 435 vaste standplaatsen en heeft een toeristenveld met circa 35 ruim opgezette plaatsen. de toeristische plaatsen zijn bijzonder ruim en bieden daardoor veel rust en vrijheid.

Sinds 2008 verhuurt de Meerlose camping ook chalets die van alle gemakken zijn voorzien. De chalets zijn het hele jaar door te huur.

Daarnaast kunt hier terecht met uw camper op de speciale camperplaatsen.

Openingstijden
Algemene voorzieningen
 • Invaliden parkeerplaats
 • Internet of wifi tegen betaling
Watersport mogelijkheden
 • Hengelsport mogelijkheden
 • Buitenzwembad
Fietsfaciliteiten
 • Fietsverhuur
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
 • Rolstoeltoegankelijk bedrijf
Faciliteiten
 • Camperplaatsen
 • Verhuur accommodaties
Horeca
 • Café / bar
 • Restaurant
 • Snackbar
Overig
 • Huisdieren toegestaan
Additionele faciliteiten
 • Eigen rioolafvoer
 • Eigen wateraansluiting
 • Recreatieprogramma tijdens schoolvakanties
 • Stroom aansluiting
 • Wasserette
Prijs algemeen
Prijzen
Prijzen
Prijsrange per kampeerplaats per nacht €16,00 - €28,00

51.5173979, 6.0982014

Wolvengroep

Nabij de Sint Goarkapel in Meerlo staat een kunstwerk dat bestaat uit zes ijzeren wolven. Het kunstwerk werd gemaakt door Chris Ripkens, stadskunstenaar van de havenstad Rotterdam.

Het kunstwerk werd eerder geëxposeerd tijdens een Pinkstermanifestatie in Geijsteren. De gemeentebesturen van Horst aan de Maas en Venray hebben het kunstwerk aangekocht en laten plaatsen op de rens van deze twee gemeenten.

De zes wolven (elk in een ander houding) in het kunstwerk symboliseren de zes kerkdorpen, die voor de gemeentelijke herindeling bij de gemeente Meerlo-Wanssum hoorden. Het kunstwerk werd onthuld in 2010.

Adresgegevens
Postbaan
5864 Meerlo
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.521553742609, 6.0753076

Huize Nab (Huize Meerlo)

Huize Meerlo was vroeger eigendom van de familie Nab. Daarom wordt het gebouw ook wel Huize Nab genoemd. Siska Nab was de laatste bewoonster van de familie.

In de jaren '70 kocht de voormalig gemeente Meerlo-Wanssum het pand, op aanraden van de burgemeester René Dittrich. Tot aan de opheffing van de gemeente Meerlo-Wanssum, heeft het pand de functie van ambtswoning voor het burgemeestersgezin gehad. Na de gemeentelijke herindeling werd het pand verkocht aan particulieren. Het gebouw is een Rijksmonument.

Adresgegevens
Mgr. Jenneskensstraat 2
5864 Meerlo
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.512982919974, 6.0873424

Monument Lancaster

Het Monument Lancaster is een herinnering aan het neerstorten van een 'Lancaster' bommenwerper. Bij de crash in de nacht van 13 juni 1944 kwamen hierbij 6 mannen. Eén persoon raakte gewond, maar overleefde de crash.

Het vliegtuig werd door een Duitse nachtjager uit de lucht geschoten tijdens een missie. Deze missie was erop gericht een olieraffinaderij te bombarderen in het Duitse Gelsenkirchen.

Het Monument Lancaster staat in een tuin in het buitengebied van Meerlo.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.500326919965, 6.0743581

't Kasteelke

Volgens de muurankers is 't Kasteelke, deze zogenaamde slothoeve, in 1619 gesticht. Vermoedelijk is het ouder, omdat het tijdens de 80-jarige oorlog voor een groot deel door brand is verwoest.

In 't Kasteelke heeft in het verleden de heer van Meerlo gewond. Het kasteel is nu een rijksmonument.

In het poortgebouw van 't Kasteelke is een vakantieverblijf ingericht dat via Vakantie Meerlo geboekt kan worden. De boerderij wordt bewoond. Het Pieterpad en enkele andere wandelroutes lopen onder het poortgebouw door.

Adresgegevens
Moleneind 4
5864 AA Meerlo
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.516251369976, 6.0831459

Indiemonument Meerlo

Het Indiemonument in Meerlo staat sinds 2010 in de tuin van de kerk van Meerlo. Het is een monument ter ere van de 9 Meerlose mannen die dienden in Nederlands Indië.

Op Java (Poekarang) kawm een van deze mannen, de 21-jarige Herman Linskens, om. Hij kwam om tijdens een nachtelijke patrouille, toen hij per ongeluk door Nederlandse soldaten werd neergeschoten.

Adresgegevens
Hoofdstraat 17
5864 BC Meerlo
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.514917219975, 6.08712345

St. Goar kapel

De Sint-Goar kapel werd in 1662 gebouwd en behoorde tot begin 1900 bij de in de buurt liggende boerderij “de Beijenbrugge”. Daarna is ze eigendom geworden van de Parochie H. Joannes de Doper in Meerlo. De kapel staat op de rijksmonumentenlijst en is eind jaren negentig van de vorige eeuw grondig gerestaureerd.

Op 6 juli is het de feestdag van Sint Goar. Jaarlijks op deze dag of op de zondag erna vindt bij deze kapel een openluchtmis plaats. Deze mis wordt door een paar honderd mensen bezocht. Meerlo is de enige plek in Nederland waar deze heilige wordt herdacht.

Adresgegevens
Moleneind 9
5964 AA Meerlo
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.519462719978, 6.0799341

Van kapel tot beek

De oudste vermelding van de Heerlijkheid Meerlo dateert uit het jaar 1326. Waarschijnlijk is het dorp al voor het jaar 800 ontstaan.
Op de grens van Meerlo en Wanssum staat de Sint Goarkapel. Jaarlijks, op de eerste zondag na 5 juli, wordt hier een heilige mis opgedragen ter ere van Sint Goar. Meerlo is de enige plaats in Nederland waar deze heilige nog wordt vereerd. Sint Goar is de heilige tegen koude koorts en bibberkoorts. 

De route loopt via het KnopenLopennetwerk van Horst aan de Maas. Een kaart is verkrijgbaar bij vele verblijfsaccomodaties en 't Plein/Toeristisch Infopunt Gezondste Regio in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 in Horst).

Vanaf de parkeerplaats bij de kerk in Meerlo, ziet u aan de rechterkant na 50 meter het eerste knooppuntpaaltje.

 

Startpunt
Hoofdstraat 17, 5864 BC Meerlo
Herkenningspunt
Kerk van Meerlo
Lengte
5 km
Knooppunten
48,49,92,84,85,86,87,88,46,47,48
Parkeren
Gratis parkeren op het pleintje voor de kerk

Ingediend door imagro op za, 06/10/2017 - 12:43

Permalink

Naam
Emmy
Beoordeling
Bericht
Onduidelijk waar route begon. Vond uiteindelijk knooppunt 48 iets voorbij de bushalte (gezicht naar kerk naar rechts lopen). Ik kon de route niet geheel lopen omdat er midden op de route koeien de weg versperden. Jammer! Geïmproviseerd en toch een mooie route gelopen door het plattelandschap van Meerlo.

Ingediend door imagro op wo, 01/27/2016 - 17:23

Permalink

Naam
Ron
Beoordeling
Bericht
Mooie route. De weg naar de kapel is onverhard.

Ingediend door imagro op wo, 10/31/2018 - 11:58

Permalink

Naam
Mike Becht
Beoordeling
Bericht
Buiten Meerlo is het prachtig. Eerste deel is super, oude landschapsvormen met kasteelhoeve en kapel. Laatste deel wat eentonig.

Ingediend door imagro op zo, 02/10/2019 - 17:50

Permalink

Naam
Christine
Beoordeling
Bericht
Eerste stuk van de wandelroute is wel leuk, niet super speciaal. Laatste gedeelde is ok

Ingediend door imagro op za, 11/09/2019 - 17:03

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Deze route is gemakkelijk te bereiken met de bus. Je neemt of in Venlo of in Venray bus met buslijn 88, uitstappen halte Beatrixstraat in Meerlo. Knooppunt 48 is te vinden aan de andere kant van de straat dan de kerk en zoals in eerdere beoordeling wordt aangegeven: gezicht naar de kerk en dan naar rechts lopen. Een groot gedeelte van de route voert over onverharde wegen, die plaatselijk modderig waren. Meerlo heeft naar onze mening een leuke dorpskern, omgeving van
de St. Goarkapel is mooi, verder voert deze route vooral langs platteland.

Route: 5 km

Abonneer op Meerlo