PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kermis in Gennep

Beschikbare data
Adresgegevens

Niederrheinische Raderlebniswoche, “Kom mee - we gaan fietsen”

Beschikbare data
Adresgegevens

Expositie Frans Smeets | Museum Het Petershuis

Beschikbare data
Adresgegevens

Langs de Spoorlijn – Archeo Route Limburg

De monumentale stoomlocomotief, de informatiepanelen en de historische panden herinneren aan het bijzonder spoorverleden. Gennep was eens het middelpunt van de internationale spoorlijn Londen-Berlijn-St. Petersburg. Bij de ‘loc 094’ staat ook een grote speer van de Archeo Route Limburg. Het voormalige emplacement is een van de ‘Archeo Route Limburg’ locaties hier in de regio. Om het bijzondere archeologische verhaal van het ‘Duits lijntje’ te beleven, moet je de app van de Archeo Route downloaden. Op locatie kom je dan oog-in-oog te staan met de archeoloog. Hij vertelt via virtuele technieken de geschiedenis van het ‘Duits lijntje’. Foto’s, films en routes vind je hier.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.694125470104, 5.97298785

Panta - Kunst en Keramiek

Panta is een van de kunstwerken van het project Kapellenbaan. Het staat op de Niersdijk met zicht op de meanderende Niers, de Gennepse St. Martinuskerk en de Ottersumse St. Janskerk. Centraal bij Kapellenbaan staan “Rust en Bezinning”. Het kunstwerk streeft er naar om verbinding te maken tussen het bijzondere landschap en de regionale culturele tradities.

Kapellenbaan is een culturele trekpleister, een opmerkelijke route door de gemeentes Boxmeer, Cuijk en Gennep en een educatief cultuurprogramma voor de jeugd.

Panta is een werk van Atelier van Lieshout.

Adresgegevens
Niersdijk bij St. Martinuskerk
6591 Gennep
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.699298371826, 5.9773334

Rollende Raderen - Kunst en Keramiek

Het kunstwerk op het voormalige emplacement van station Gennep is naamloos. Als men de historie kent van deze bijzondere plek, dan spreekt het kunstwerk echter voor zichzelf. Deze plek wordt namelijk gekenmerkt door ca. 150 jaar rollende wielen, zowel van locomotieven, trams als van bussen.

De cirkels van het plaatplastiek roepen automatisch associaties op met ‘rollende raderen’. Het permanent stromende water doet denken aan de voortdurende stroom reizigers die hier al meer dan een eeuw komen en gaan.

Het plaatplastiek is gemaakt door Frans Klerkx.

Adresgegevens
Kruising Brabantweg – Spoorstraat
6591 Gennep
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.694165932213, 5.9728663406778

Het Houten Kerkje – Archeo Route Limburg

De oude Martinustoren is tegenwoordig een bezoekerscentrum. Hij stipt de rijke historie en natuur van Gennep en omgeving aan. Deze rijke historie blijkt ook uit het tiental archeologische vindplaatsen in Gennep van de Archeo Route Limburg. Deze worden gekenmerkt door een speer als landmark. De Martinustoren zelf is zo’n bijzondere locatie. Om het archeologische verhaal van het houten kerkje te beleven moet je de app van de Archeo Route downloaden. Op locatie kom je oog-in-oog te staan met de archeoloog. Hij vertelt je met de modernste virtuele technieken de geschiedenis van het houten kerkje van 700-800 na chr. tot 1945. Zie ook www.martinustoren.nl.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.70276002011, 5.9680011

En toen waren ze weg - Kunst en Keramiek

Het kunstwerk staat op het Vrijheidsplein. Het uit cortenstaal gesneden kunstwerk is vervaardigd naar een ontwerp van de Gennepse kunstenaar Mirso Bajramovic. Het monument herinnert door middel van silhouetten blijvend aan de 22 joodse inwoners van Gennep die tijdens W.O. II door de Duitse bezetter vermoord werden. Het is een onderdeel van het Gennepse holocaust herdenkingsproject waar o.a. een website, struikelstenen, een boek en een wandeling deel van uit maken.

Adresgegevens
Niersweg - Vrijheidsplein
6591 CT Gennep
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs algemeen
Prijzen

51.701867470109, 5.97111285

Wings of freedom | Route Gennep Mook

Fietsroute vliegtuigcrashes "WINGS OF FREEDOM"

Alle 28 borden bij de crashplekken zijn geplaatst in de vier deelnemende gemeenten. De te volgen routekaarten zijn klaar, zodat u de mogelijkheid heeft om meerdere mooie fietstochten te maken.

Route Gennep-Mook

Route Bergen-Weeze

Route Bergen-Wellerlooi

Route Bergen-Heijen

 

Dit is de route Gennep-Mook met de fietsknooppunten en oranje gemarkeerde crashsites:

Route Gennep-Mook (WOF)

Startpunt
, Gennep
Lengte
32 km
Knooppunten
39, 38, 27, 28, 41, 45, 46, 42, 24, 37, 23, 42, 35, 22, 50, 41 en 39

Route: 32 km

"Barokke Parles" fine-art fotografe Marjan van Herpen | Museum Het Petershuis

Beschikbare data
Adresgegevens

Abonneer op Gennep