Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Ontdek geitenproducten tijdens de Boktober proeverij!

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Agrifestijn Maasduinen

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Dag van het nationaal park: alles over faunabeheer, Jacht in het Nationaal Park

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Dag van het nationaal park: alles over faunabeheer, Jacht in het Nationaal Park

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

De Klaproos

De plek waar Siebengewald samenkomt

De Klaproos is het multifunctionele centrum in Siebengewald.

Alle ingrediënten voor jouw feest!

De Klaproos biedt capaciteit tot maar liefst 1.200 bezoekers, dus de ideale plek voor jouw feest! Liever gezellig en knus? Ook voor een kleinschaliger feestje bieden wij voldoende mogelijkheden. Het is mogelijk om zalen separaat af te huren en daarnaast breidt je jouw perfecte feest uit met heerlijke eet- en drink-arrangementen, aankleding, entertainment, en nog veel meer. Informeer naar de mogelijkheden en laat je verrassen!

Openingstijden
Algemene voorzieningen
  • Eigen parkeerterrein
  • Gratis wifi
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
  • Rolstoel toilet
Overig
  • Feesten en partijen
  • Huisdieren alleen op terras toegestaan
  • Terras

Vergaderen zonder zorgen

Op zoek naar een leuke en praktische locatie voor jouw vergadering of bijeenkomst? De Klaproos biedt capaciteit van 5 tot 500 deelnemers voor diverse vergaderingen, seminars, bijeenkomsten en presentaties. Elke vergadering is te combineren met een ontbijt, lunch en/of diner. Daarnaast zijn alle faciliteiten op het gebied van meubilair, techniek en bediening op aanvraag beschikbaar.

Alle ingrediënten voor jouw feest!

De Klaproos biedt capaciteit tot maar liefst 1.200 bezoekers, dus de ideale plek voor jouw feest! Liever gezellig en knus? Ook voor een kleinschaliger feestje bieden wij voldoende mogelijkheden.

Om te herinneren

Voor het houden van uitvaarten en andere bijeenkomsten is De Klaproos de uitgelezen plek. Besloten kring of honderden zitplaatsen? Alles is mogelijk om een afscheid vorm te geven zoals het gewenst is.

Prijs
Prijzen

51.650760370072, 6.11148845

toneelvoorstelling "Dubbel Op"

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Internationale Jaarmarkt/Strassenparty Siebengewald/Hülm

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Visvijver Vislust

Buurtschap Groote Horst

Siebengewald is een dorp dat ontstaan is uit verscheidene buurtschappen, die nooit helemaal aan elkaar gegroeid zijn. Bij de visvijver staan we tussen de Groote Horst, door de bewoners “de Hei” genoemd, en de rest van het dorp (de Grensovergang, of kortweg "De Grens") meer naar het oosten.

De Groote Horst of De Hei is een ruim 100 jaar oude ontginning, waar destijds verarmde inwoners van Groesbeek een karig bestaan als bezembinders konden opbouwen. Met het verdwijnen van de heide is ook het beroep van bezembinder inmiddels verdwenen; de naam leeft alleen nog voort in de karnavalsvereniging De Bessembienders.

Visvijver Vislust

In 1983 is de kleine vijver, die in verbinding staat met de grote vijver, voor het eerst in gebruik genomen. Deze vijver is dan na 7 jaar voorbereiding  eindelijk gereed. Totale grootte 1.2 ha.

In het jaar 2000  is er een samenwerkingsverband gevormd door HSV “de Heisnutters”, eigenaar van de bestaande visvijver en HSV “de Voorn”, uit Afferden om gezamenlijk de vijver te vergroten en zo meer viswater in de regio te creëren.  Het nieuwe samenwerkingsverband krijgt de naam Stichting 3VS ( Visstandbeheerscommissie Visvijver Vislust Siebengewald ). Deze stichting heeft in samenwerking met: AVG Heijen als uitvoerder, IVN voor advies en de gemeente Bergen, eigenaar van de grond die gebruikt is voor deze uitbreiding  (6 ha grond) omgevormd tot een nieuw vijvercomplex. Het gebied is open voor het wandelpubliek, onder voorwaarde dat men zich houdt aan de bepalingen zoals aangeven bij de ingangen van dit complex.

Het nieuwe vijvercomplex is in 2011 in gebruik genomen.

 De plas heeft naast visvijver en recreatiegebied een ecologische functie als schakel in een reeks natte natuurgebieden (Kendeldal, Heerenven) langs de grens.

De naam Groote Horst gaat terug op een oude boerderij die tot het bezit van het klooster Gaesdonck behoorde. De naam horst wijst op een iets hogere, bewoonbare plek in een overigens nat gebied. De boerderij lag in het meest westelijke deel van de buurtschap, net voor de splitsing van de wegen naar Bergen en naar Afferden.

Adres
gochsedijk
Siebengewald
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.645539245778, 6.1001336738919

Kleine Horst

Horsten en dijken

Het gebied rond punt 88 is van oorsprong natte, laaggelegen heide geweest, die pas laat ontgonnen is.
's-Winters was dit gebied vrijwel onbegaanbaar, buiten de iets hoger gelegen wegen die dan ook dijken genoemd werden.
Tussen de punten 85 en 69 liep vroeger de Schenckendijk, genoemd naar de familie Schenck van Nydeggen op kasteel Bleijenbeek.
Via deze dijk konden zij hun hoeve Flieray (bij punt 85) bereiken.
Ook de namen Gochsedijk, de oude weg van Afferden naar de grensovergang bij de Gaesdonck, en de Baalsedijk, van Bleijenbeek richting Baal en Weeze in Duitsland, herinneren aan deze tijd.

Adres
boterdijk
Siebengewald
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.646805243383, 6.0740076058837

Kerk Siebengewald

De oude en de nieuwe kerk


De huidige kerk van Siebengewald is een typische na-oorlogse “wederopbouw” kerk, met een betonnen constructie.
De oorspronkelijke kerk van 1869, die in de oorlog onherstelbaar beschadigd werd, stond aan het andere einde van de Boterdijk, waar het kerkhof nog ligt.
Siebengewald is een eigen parochie sinds 1863. Sinds 1823 maakte het dorp deel uit van de Parochie Afferden. Voor 1823 liep de parochiegrens dwars door het dorp: het oostelijk deel, langs de Augustinusweg, hoorde bij de parochie Hassum, het westelijk deel bij Afferden. Vanwege de grote afstand kozen veel inwoners er echter voor om de mis bij te wonen op het klooster de Gaesdonck.
Voor doop, huwelijk en begrafenis moest men echter wel naar de eigen parochiekerk. We vinden de oude inwoners dus terug in de kerkboeken van Afferden of Hassum, afhankelijk van hun exacte woonplaats.

In de oude kern

Op de woning Boterdijk 64 staat PLEESSEN DIECK. Dit gedeelte van de Augustinusweg werd vroeger zo genoemd.

De Kloosterweg verwijst naar het voormalige klooster. Kloosterweg 15, waar de zusters van Onze Lieve Vrouw uit Tegelen woonden. Sinds hun vertrek halverwege jaren ’90 is alleen het voorgebouw blijven staan en verbouwd tot appartementen. Achter het kloostergebouw diverse seniorenwoningen.

Aan de Kloosterweg stond vroeger ook de meisjesschool, de Dennenschôl, waar de zusters les gaven. Zie een van de oude foto's.

Augustinusweg 24 is de voormalige Kapelanie, het huis van de kapelaan. Na 1956 kwam het vrij voor burgerbewoning. De naam SCHOOL betekent niet dat dit een schooltje was, maar is de achternaam van de huidige bewoners.

Op Augustinusweg 28 was tot 1985 een smederij gevestigd. Daarna, in de uitbouw links, enkele jaren de kindercrèche en nu al weer jaren is het een burgerwoning.

Adres
boterdijk
Siebengewald
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.651936970507, 6.098646389624

Abonneer op Siebengewald