Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Moederdag Brunch bij Brasserie VIOS in Beringe

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

High tea bij Brasserie VIOS in Beringe

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Wandelarrangement met high tea bij Brasserie VIOS in Beringe

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Brasserie - Beach Club - Business Center VIOS Beringe

Café-zaal VIOS is verbouwd tot een Brasserie, Beach Club en Business Center.
Tot 2006 deed VIOS nog dienst als café met feestzaal, maar het pand werd na jaren van leegstand omgetoverd tot een heuse brasserie met een uitstekende keuken, een Beach Club om heerlijk te relaxen op zonnige zomerse dagen en een Business Center waar (startende) ondernemers mooie moderne kantoren kunnen huren. 

Brasserie - Restaurant VIOS 
De brasserie een nostalgische ontmoetingsplaats op een markante plek in Helden-Beringe. Met steeds een origineel aanbod aan dranken en gerechten voor een breed publiek. In een sfeervolle omgeving kunt u genieten van een lekker vers kopje koffie met vlaai of gebak, een rijkelijke lunch of een gezellige High Tea. Brasserie VIOS staat bekend om haar geweldige en goed verzorgde koffie's zoals Cappuccino, Latte Macchiato, Koffie Verkeerd en diverse soorten thee. High Tea of High Wine met vrienden of vriendinnen vindt u nergens zo uitgebreid dan bij Brasserie VIOS.
Brasserie - Restaurant VIOS zorgt er allemaal voor. Een lunchkaart én dinerkaart met heerlijke traditionele gerechten vindt u op deze website of door een druk op onderstaande knop.
Laat u verwennen en geniet met volle teugen van de "Geneugten des Levens".    

Beachclub
Beach Club VIOS is vanaf mei op zaterdagen en zondagen open vanaf 14:00u. De Beach Club reserveren samen met of voor uw familie, vriendengroep, vereniging of personeel? Dat kan. Neem vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard kunnen wij in de Beach Club ook uw BBQ, buffetten en hapjes verzorgen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Business Center VIOS
Business Center VIOS biedt professionele werkruimtes aan. Bent u op zoek naar een kantoor, praktijkruimte, een vergaderzaal of presentatieruimte neem dan contact met ons op. Wij bieden zeer gunstige huurprijzen voor korte en lange periodes.
Ook als u slechts éénmalig een professionele ruimte nodig hebt. Bij Business Center VIOS kunt u ook kiezen voor een Full Service Package. Een volledig gemeubileerd kantoor met voorzieningen zoals koffie/thee, receptie, postbeheer, kopieer- en printfaciliteiten etc. Nog slechts 2 kantoorruimtes te huur. Alle ruimtes zijn voorzien van airco! Vraag vrijblijvend naar de talrijke mogelijkheden.  

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.338774569849, 5.9399617

Kermis in Beringe

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

Kermis in Beringe

Beschikbare gegevens
Adresgegevens

The Balance of Change

De kubusachtige compositie The Balance of Change staat symbool voor de manier waarop een dorp evenwicht moet vinden tussen behoud van eigen identiteit én de verandering en vooruitgang in de moderne maatschappij. Kunstenaar Ruud Simons maakte het kunstwerk in 2002.

"Het is een vertaling van Beringe als dorp. Het verbeeldt een gesloten gemeenschap, dat zie je terug in de gesloten armen die het werk heeft. Van de andere kant is Beringe ook een nieuwsgierig dorp, daarom kun je door het werk heen kijken als een soort raam", vertelde Sjraar van Horen hierover in het Dagblad de Limburger. 

Hoewel de Beringnaren in eerste instantie de betekenis hierachter nog niet zagen, nam de waardering voor dit abstracte kunstwerk toe. Ook groeide de onvrede tegenover de gemeente, over het uitblijven van de leuke aankleding van de plek met een tafel en bankje. In 2008 maakten overbuurmannen Sjraar van Horen en Appie Maaessen daarom zelf een betonnen tafel. Ankie Rutten maakte een ontwerp dat Beringe verbeeldt en de buurt legde er ten slotte zelf kleurrijke steentjes, die over waren van de mozaïekwerken op het Kerkplein. 

Adres
Kanaalstraat 60
5986 AG Beringe
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.336877419848, 5.9492729

Vijf Mozaïeken

In de conceptnota "Centrumplan/kunstplan Beringe" van 2006 lanceerden de opstellers ideeën om de 'no-nonsense-instelling van de Beringse mensen' om te buigen. De bevolking werd betrokken bij het vergroten van de leefbaarheid van het centrum. 

In de vorm van een ludieke actie onder de codenaam DHZKNST werden inwoners geprikkeld om ideeën aan te leveren voor een zelf te vervaardigen kunstwerk. Het resultaat van deze DoeHetZelfKuNST-actie was het mozaïekontwerp, dat door maar liefst 400 dorpelingen zelf werd gelegd op het plein voor de parochiekerk. 

In de vijf mozaïeken komen centrale thema's terug, zoals een typisch Berings gebouw, een symbool voor leven, muziek, 5xBeringe, ontspanning/ontmoeting en vrije-tijdsbesteding. De blauwe lijn die door alle mozaïeken kronkelt, symboliseert het leven in Beringe en het kanaal.

Adres
Kanaalstraat
5986 Beringe
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.336477654548, 5.95095375

Kuuzemonument

Het Kuuzemonument werd in 2007 door de carnavalsvereniging De Beringse Kuus geschonken aan de Beringse gemeenschap ter gelegenheid van het 44-jarig jubileum. Traditioneel wordt Vasteloavend in Beringe geopend en afgesloten bij dit Beringse Kuuzemonument. Tijdens de carnavalsdagen wordt daarnaast een vlaggenstok met de vlag van de Beringse Kuus geplaatst op het monument. 

Het monument werd gemaakt door kunstenaar Willem van der Velden. Het kenmerkt zich door een bijzondere veelzijdigheid. Van der Velden maakt onder andere keramisch werk, bronzen beelden, portrettekeningen, fantasietekeneningen en staalobjecten. Daarbij draait het meestal om mensen. Hij heeft een eigen, onmiskenbaar authentieke stijl.

Adres
Kanaalstraat
5986 Beringe
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.336477654548, 5.95081495

Napoleon

Napoleon, een verticale golf die uitloopt in bakstenen, verbeeld het einde van de Noordervaart en het dorp Beringe, dat als het ware uit het water is gerezen. 

De Volkskrant schreef in 1998 hierover: Het lijkt wel of de inwoners van Beringe er met leedvermaak bij stilstaan. Uitgerekend in hun dorp strandde het ambitieuze plan van Napoleon Bonnaparte om een kanaal te graven van Antwerpen naar Düsseldorf. Dat roemloze einde van het Grand Canal du Nord was de dorpsraad van Beringe wel een monument met inscriptie waard."

Het werk werd in 1991 voor het publiek onthuld tijdens een beeldensymposium. Bij deze onthulling ontbrak kunstenaar Hans Reijnders, omdat hij vond dat zijn werk ontsierd werd door een provisorisch vervaardigde sokkel. Inwoners van Beringe noemden dat 'zielig' en grappenmakers plaatsen een bord met 'Te Koop' bij het beeldhouwwerk. 

Tot 1995 belandde het werk in de gemeenteloods. Pas in mei 1995 kreeg het kunstwerk zijn huidige, prominente plek aan het einde van de Noordervaart. Ook werd het op het juiste voetstuk geplaatst.

Adres
Noordervaart 1
5986 AC Beringe
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.337544319849, 5.9409744

Abonneer op Beringe