PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Expositie KKP rond thema CONTRAST

Beschikbare data
Adresgegevens

Expositie 'Contrast' in Mook

Beschikbare data
Adresgegevens

De stinzenplanten en parkbos van Landgoed Mookerheide

Beschikbare data
Adresgegevens

Dagwandeling met de boswachter – 12 & 18km

Beschikbare data
Adresgegevens

Themaexcursie Water, Drinkwater op de Mookerheide

Beschikbare data
Adresgegevens

Expositie ‘VERBEELDING, in keramiek, steen, brons en hout’ | KunstLokaalMook

Beschikbare data
Adresgegevens

Mountainbikeroute Groesbeek

Mountainbikeroute Groesbeek:

De SHIMANO route Groesbeek voert je door de bossen van de Wolfsberg, de Hooghe Hoenderberg en Dekkerswald. Er zijn drie startpunten. Daar kun je de paarse aanrijdroute volgen naar de route die op een paar honderd meter ligt. 

Op deze route ligt het technisch uitdagende Traumapad dat zijn naam dankt aan zowel fysieke als geestelijke trauma’s dat een berijder zichzelf kan aandoen. Het betreft een ca 1,5km lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers. Beginners wordt geadviseerd het brede parallel pad te volgen (groene onderbordjes) en bijna onderaan de route weer naar links op te pakken. De route biedt veel afwisseling tussen bredere paden en flowy singletrack. Aan kuipbochten, kort draaiwerk en afhangende bochten geen gebrek. Er zijn ook aardig wat hoogtemeters te scoren inclusief een paar langere klimmen. Op enkele plaatsen is een technisch parallele lus (rood onderbord=moeilijk) aangelegd dat meer technische vaardigheid vergt en sterk is af te raden voor beginners. 

De route is te combineren met de routes Nijmegen, Mook en Malden. 

Startpunten:

* Herberg Restaurant ´t Zwaantje, Groesbeekseweg 106, Mook

* Eethuis de Diepen, Zwarteweg 60, Milsbeek

* Het parkeerterrein langs de N-271 in Plasmolen

Vanuit de startpunten volgt u kort de zwarte aanlooproutes, vervolgens komt u op de rode mountainbikeroute.

 

Startpunt
Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook
Herkenningspunt
Herberg Restaurant 't Zwaantje
Lengte
18 km
Parkeren
Herberg Restaurant \'t Zwaantje

Route: 18 km

Mountainbikeroute Mook

Mountainbikeroute Mook:

De GIANT mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen. De route is bepijld met blauwe pijlen, de technische moeilijkheidsclassificatie is gemiddeld (blauw onderbordje) en is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek. De route bevat diverse flowing singletracks en glooiingen met aardig wat klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een afkorting, maar dan mis je een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal. In Mook is een parallel lus (moeilijkheidsgraad rood = moeilijk) die voert over Bikepark Mook (bikepark-mook.nl) dat bestemd is voor gevorderde bikers. Beginners volgen bij afslag ‘Bikepark’ rechtdoor de doorlopende blauwe route.

Respecteer aub de vele wandelaars in het gebied die net als jij willen genieten van al het fraais. Be Nice, Say Hi! 

Vanaf het startpunt volg je de blauw bepijlde aanrijroute. Vanaf Hotel de Wolfsberg en Restaurant ’t Zwaantje bereik je binnen enkele honderden meters de route. Vanuit de Maaspark in Mook en vanaf NS Station wordt begin april de korte aanrijroute bepijld. Vanaf Plasmolen is het ca 2km en voornamelijk verhard. Vanaf De Diepen loopt een deels onverharde aanrijroute van ongeveer 3 kilometer. LET OP: vanaf 27 maart is de oude aanrijroute over het Natura2000 gebied St Jansberg VERVALLEN. De nieuwe aanrijroute is bepijld. Blijf aub weg van de St Jansberg dat vanaf 27 maart verboden terrein is voor mountainbikers en waar je een bekeuring riskeert. 

De route is te combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (blauw/paarse pijlen verbindingsroute), die weer aansluit op de routes van Malden en Nijmegen.

Startpunten:

* Herberg Restaurant ´t Zwaantje, Groesbeekseweg 106, Mook

* Eethuis de Diepen, Zwarteweg 60, Milsbeek

* Het parkeerterrein langs de N-271 in Plasmolen

* Vanuit de startpunten volgt u kort de zwarte aanlooproutes, vervolgens komt u op de rode mountainbikeroute.

Let op:

Geen mountainbikers meer op de Sint-Jansberg; Natuur en recreatie gaan hand in hand

Wandelen, fietsen, hardlopen, spelen en mountainbiken. We zoeken voor heel veel recreatievormen naar een plekje in de natuur. Dat is niet altijd makkelijk. Natuurmonumenten probeert de verschillende vormen van recreatief medegebruik zo goed mogelijk te scheiden in haar gebieden door te zoneren. Daarbij letten we allereerst op de kwetsbare natuur en daarna kijken we welke recreatie waar het beste past én waar het niet mogelijk is. 

In het Rijk van Nijmegen loopt al enkele jaren het project om de mountainbikers en de wandelaars van elkaar te scheiden. Dat is de reden dat mountainbikeroute niet langer voert over het kwetsbare gebied Sint-Jansberg. Ook op de Mookerheide wordt de route verlegd. Er ligt straks een mountainbike-route om de Sint-Jansberg heen, zodat er wel gefietst kan worden. De aangepaste route op de Mookerheide is binnenkort gereed. 

 

 

Startpunt
Groesbeekseweg 106, 6585 KH Mook
Herkenningspunt
Herberg Restaurant 't Zwaantje
Lengte
18 km
Parkeren
Herberg Restaurant \'t Zwaantje

Route: 18 km

Expositie ‘WAT EEN PORTRET’ in KunstLokaalMook

Beschikbare data
Adresgegevens

Viering zesjarig bestaan Stichting Huys te Moock

Beschikbare data
Adresgegevens

Abonneer op Mook