PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Tentoonstelling "Keeping up with the Joneses" | Odapark Venray

Beschikbare data

Keeping up with the Joneses 

Samenwerking van Chantal Le Doux, Elke Lutgerink & Keetje Mans  van 1 november 2020 – 21 februari 2021 

Openingstijden: bezoek oe website voor de actuele openingstijden en voorwaarden. 

Op dit moment is vooraf reserveren noodzakelijk.   

* wegens de recente corona-maatregelen is het museum in ieder geval tot 19 januari 2021 gesloten *

Keeping up with the Joneses is een samenwerking van Chantal Le Doux, Elke Lutgerink en Keetje Mans: drie kunstenaars die elkaar al jaren kennen. Ze bezoeken elkaars atelier, bekritiseren elkaars werk en wisselen ideeën uit. Een artistieke verwantschap die leidde tot vriendschap, maar nog niet eerder tot een gezamenlijke tentoonstelling. Een drietal dat met gemak van de gebruikelijke labels en hokjes kan worden voorzien:

Drie Vrouwelijke Schilders. Intiem en Schilderachtig. Dromerig en Monumentaal. Kunstenaressen. Duister en Feeëriek. Huiselijk. Vakkundig.

Maar is het nodig om hen op deze manier te framen? Moeten we hun levenswandel en biografie kennen om hun werk te kunnen waarderen? Kunst en identiteit lijken steeds meer samen te vallen, wie je bent is wat je maakt. Is identiteit daarmee een artistieke prestatie?

Voor deze tentoonstelling proberen Chantal, Elke en Keetje hun publieke identiteit en alle bijbehorende bagage los te laten. Het is al moeilijk genoeg om je masker even te laten zakken voor twee vrienden, toch willen ze jou als bezoeker daar ook deel van laten uitmaken. Ze nodigen je uit in hun binnenwereld, van ideeën, twijfels en vragen. Een kijkje achter de schermen van een artistieke zoektocht.

51.525657, 5.964178

Gerelateerd aan dit evenement

Venray
Odapark
Venray
Odapark