Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelroute Niersdal en Looierheide

Ontdek het pittoreske landschap van het Niersdal en de betoverende Looierheide met deze schilderachtige wandelroute, die begint op het Ellen Hoffmannplein in het hart van Gennep. 

Vanaf het plein leidt de route u langs huis nr. 65 en vervolgens langs de oude stadsmuur achter De Doelen 1, waar u op de Noordwal uitkomt. Via een opening in de muur gaat u linksaf een onverhard pad op richting de Maaskempweg, om vervolgens rechtsaf te slaan. Volg het Melkstraatje, een van de oudste straatjes van Gennep. 

Wandel via de speelwei naar een gereconstrueerde hoektoren die bij de ommuring hoorde. Naast de toren gaat u door een opening in de muur en slaat u meteen linksaf om de Noordwal te volgen tot u weer op De Doelen uitkomt. Bewonder onderweg de gotische toren van de oude St.-Martinuskerk. 

Ga linksaf de Haspel in, vervolgens rechts op de Genneperhuisweg en sla de eerstvolgende weg linksaf. Steek de brug over voor een prachtig uitzicht op het Niersdal aan beide zijden. 

Na de Niersbrug slaat u rechtsaf de Kleineweg in, waar u verdere informatie over het Niersdal kunt vinden. U kunt er ook voor kiezen het laarzenpad te volgen door het weiland richting de sportvelden in Ottersum. Als u het laarzenpad niet volgt, gaat u verder op de Kleineweg richting Ottersum en slaat u schuin rechtsaf 't Zand in, dat later overgaat in 't Stepke. 

Volg de St.-Janstraat voorbij de sportvelden en sla dan rechtsaf de Siebengewaldseweg in. Na ruim 500 meter slaat u weer rechtsaf en volgt u de Oordseweg naar de Looiseweg. Steek deze weg over en betreed het natuurterrein Looierheide via een onverhard pad. 

Verlaat de Looierheide aan de Korhoenstraat, sla rechtsaf en vervolgens aan het einde van de weg linksaf. Volg de Picardie ongeveer 500 meter en sla dan rechtsaf de Niersdijk op. Buig vervolgens linksaf, steek de Niersweg over en loop via de Nieuwstraat naar de Markt. 

Deze 7 kilometer lange wandelroute biedt u een prachtige kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid en historische charme van het Niersdal en de Looierheide. Trek uw wandelschoenen aan en laat u betoveren door dit schitterende landschap.

Startpunt
Ellen Hoffmannplein, 6591 CP Gennep
Lengte
7 km
Parkeren
U kunt uw auto parkeren op het Ellen Hoffmannplein

Average of 2 reacties.

Ingediend door imagro op do, 05/04/2017 - 22:23

Permalink

Naam
Laarman
Beoordeling
Bericht
In het begin iets teveel drukke wegen. Daarna heel mooi zowel de heide als de route langs de Niers.

Ingediend door imagro op zo, 04/09/2017 - 11:08

Permalink

Naam
Werner Toonen
Beoordeling
Bericht
Geweldig zoveel natuur zo dicht bij de bebouwde kom. je zult wel de route langs de niers moeten nemen om dit wonderschone stukje te aanschouwen. Uiteraard kun je ook kiezen voor de verharde wegen, maar daarmee mis je toch een stukje natuurlijke schoonheid.

Route: 7 km

Samen

De inwoners van de voormalig gemeente Helden werden tussen 2007 en 2011 door het poëzieproject uitgedaagd om zelfgemaakte gedichten voor te leggen aan een vakjury. Het winnende gedicht werd vervolgens…

Lees meer
Kunstgeheimen: Mook-Heumen
42 km | Plasmolen

Andere routes

11 km

Knopen Lopen Kessel; een dorp met rijke geschiedenis

Kessel

Lees meer
4 km

Lollebeekroute

Castenray

Lees meer
57 km

Uitkijktoren Route

Wellerlooi

Lees meer
40 km

Go Agro Peel en Maas

Helden

Lees meer