Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Wandelroute Sint Jansberg 6 km

Verken de adembenemende natuur van Noord-Limburg met de Wandelroute Sint Jansberg, een betoverende tocht van 6 kilometer die begint aan de Witteweg/Muldershofweg in Plasmolen. Deze route neemt u mee naar de prachtige St. Jansberg, een schat aan natuurlijke schoonheid en bezienswaardigheden. 

De route biedt een gevarieerd landschap, met veel hoogteverschillen, schilderachtige vergezichten en talloze bezienswaardigheden om van te genieten. Vanaf de parkeerplaats leidt de route u rechtsaf richting de Rijksweg, die u vervolgens oversteekt voordat u rechtsaf slaat. Na ongeveer 50 meter gaat u linksaf naar de Sint Jansberg, waar het begin van de gemarkeerde route zich bevindt.

Volg de borden met bruine pijlen terwijl u langs kronkelende paden wandelt en de betoverende omgeving van de St. Jansberg verkent. Onderweg kunt u genieten van de rust van de natuur, de frisse lucht en de serene schoonheid van dit prachtige stukje Noord-Limburg. 

Of u nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een rustige wandeling in de natuur, de Wandelroute Sint Jansberg belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Trek uw wandelschoenen aan en laat u betoveren door de magie van dit natuurlijke juweeltje.

Startpunt
Witteweg 9, 6586 AE Plasmolen
Lengte
6 km
Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij het startpunt aan de Witteweg

Average of 5 reacties.

Ingediend door imagro op vr, 02/23/2018 - 09:39

Permalink

Naam
anoniempje
Beoordeling
Bericht
Schitterende tocht! Hebben er nog een lus over de Mookerhei aan gekoppeld.
Iets meer markering was welkom geweest.

Ingediend door imagro op wo, 08/09/2017 - 22:51

Permalink

Naam
Marianne Donders
Beoordeling
Bericht
Een nieuwe mooie wandeling door prachtig natuurgebied, alles staat goed aangegeven.

Ingediend door imagro op wo, 09/12/2018 - 14:42

Permalink

Naam
Marion
Beoordeling
Bericht
Wat een mooie route van begin tot eind. Een echt magisch oerbos..met heel veel heuvels.Dus een beetje conditie moet je wel hebben. Op het einde kon ik de bruine route niet meer vinden. En heb toen een stuk de blauwe.. ( stijle trap naar beneden) gevolgd en de witte route. De bordjes met info over de kleuren routes in het bos staan wel erg hoog.. Met mijn 1,79 m. kon ik ze al moeilijk lezen..Maar al met a,l trots dat dit nog bij mijn Limburg hoort.

Ingediend door imagro op di, 06/25/2019 - 10:25

Permalink

Naam
Liesbeth Arts en Willeke Coerwinkel
Beoordeling
Bericht
✨5 sterren voor deze route. Hij is goed aangegeven. Mooie natuur, gefilterd licht door de beukenbomen. ☘☘☘☘.✨5 sterren voor deze route. Hij is goed aangegeven. .✨ Bij warm weer een groot gedeelte onder de bomen. Je beenspieren worden getraind door de lichte heuvels. We hadden dus ook meer tijd nodig dan we anders over 6 km wandelen. Het was wel een warme dag. Dinsdag 18 juni 2019.

Je moet wel opletten dat je de bruine pijltjes wel op tijd ziet op de donkere paaltjes

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 03/06/2022 - 16:41

Permalink

Naam
Carina en partner
Beoordeling
Bericht
Deze route is ook te volgen via de volgende knooppunten:55,29,28,27,26,59,58,29,55. Het was een leuke route met veel hoogteverschil. We hebben deze route gecombineerd met de Helbeekroute. (5 maart 2022)

Route: 6 km

Bezienswaardigheden

Plasmolen
Sint Jansberg
Vleermuizenkelder Sint Jansberg
De Mookerheide

Villa Wambacherbos

In Tegelen, vlakbij de Duitse grens ligt Villa Wambacherbos. Deze villa werd eind 19e eeuw gebouwd door de fabrikant Karel de Rijk. De Rijk won klei uit de tegenovergelegen groeve. Door een huwelijk…

Lees meer
Maasfietsroute (LF3) etappe 5: Venlo-Blitterswijck
34 km | Venlo

Andere routes

29 km

Noordoostbrabant

Heijen

Lees meer
18 km

Mountainbikeroute Mook

Mook

Lees meer
26 km

Fietsroute Venlo-Noord

Venlo

Lees meer
2 km

Het Fladderpad

Panningen

Lees meer