Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Fietsroute rondom Landgoed Geijsteren

Je start de route op het Kerkpad bij knooppunt 17. Volg fietsknooppunt: 17, 26, 27, 15, 65, 46, 61, 62,16, (P),64,17

Via Kerkpad fiets je tussen het oude kloostercomplex Jerusalem en de Grote St. Petrus Bandenkerk. Het klooster is gesticht in 1422. Nadat het in de tweede wereldoorlog is afgebrand, is het herbouwd. Tegenwoordig is dit gebouw in gebruik als gemeentehuis en kunstencentrum.

Aan de rechterzijde van de Noordsingel ligt de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Anna, dat gesticht is in 1908 voor dames (knooppunt 27 ligt hier). 

Via het Loobeekdal gaat de route naar Smakt.

Knooppunt 15
Voordat u de route rechtsaf volgt, kunt u linksaf de Sint Jozefkapel en Café Restaurant ’t Pelgrimshuis in Smakt (0,6km) bezoeken. De Sint Jozefkapel is in 1699 gesticht. Sint Jozef wordt er vereerd als patroon voor een gelukkige levensstaat. In maart, waarin de naamdag van Sint Jozef valt, komen duizenden bedevaartgangers naar Smakt. Terug naar knooppunt 15 en later linksaf de Maasheseweg volgen totdat de Maas te zien is. De route richting knooppunt 61 volgt stoomopwaarts de Maas en langs Restaurant de Watervogel. Voordat de Molenbeek wordt overgestoken ligt rechts de Holtmeule, een watermolen, die voor het eerst in 1641 is vermeld.

Ommetje
Op de volgende driesprong is een zijweg naar de Sint Willibrorduskapel te volgen (eerst verhard, later een bospad). De gotische kapel en waterput staan op de grens van Limburg en Noord-Brabant en dateren uit het midden van de 16e eeuw. Volgens de legende heeft Sint Willibrordus hier gepredikt en gedoopt.

Knooppunt 61
Hier is het goed toeven in Eet- en drinkcafé ’t Trefpunt. De route gaat verder langs de Sint Willibrorduskerk (tegen de muur een oude grote grafsteen) richting Oostrum. Bij de sportvelden gaat rechts een zandpad naar de Rosmolen (0,6km), de meest pittoreske watermolen van Limburg. Bij de Rosmolen kunt u terug naar de sportvelden, of verder langs het weiland richting Oostrum waar de route loopt.

Knooppunt 16
Na café Halfweg ligt links van de Stationsweg de voormalige Psychiatrische Inrichting Sint Servatius (gesticht in 1907 voor mannen).

Startpunkt
Raadhuisstraat, 5801 MB Venray
Länge
21 km
Knotenpunkte
17, 26, 27, 15, 65, 46, 61, 62,16, 64, 23, 17
Parken
U kunt uw auto parkeren op het Raadhuisplein

Route: 21 km

Maashof

Vergnüglich und entspannt auf einem Original-E-chopper durch die Landschaft Nordlimburgs tuckern. Den Wind in den Haaren, die malerischen Orte der Umgebung genießen, ab und zu anhalten und bei einem…

Weiterlesen
Kulturhistorische Route Horst aan de Maas
36 km | Horst

Other routes

7 km

Das Reindersmeer in 7 oder 4 km

Well

Weiterlesen
km

Grenzüberschreitende MTB-Route 27 km

Weiterlesen
38 km

Drauf und drüber (Maas)

Well

Weiterlesen
5 km

Lummeriksbroek

Melderslo

Weiterlesen