Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Joden van Gennep wandeling

In het stadje Gennep herinnert nog veel aan de Joodse burgers die in W.O.II tijdens de holocaust vermoord werden. Deze izi.TRAVEL wandelroute leidt u rond via de GPS-functie van uw mobiel. Door middel van de voice-over, talrijke originele foto’s en uniek filmmateriaal wordt deze tragische geschiedenis

beleefbaar en krijgen de Joodse Gennepenaren a.h.w. een gezicht.

Deze route is een 'Martinustorenroute'. Een van de fiets- en wandelroutes van bezoekerscentrum Martinustoren.

In 2018 was het 75 jaar geleden dat het merendeel van de Joodse Gennepenaren vermoord werden. Ter herdenking werd het boek ‘En toen waren ze weg’ geschreven en werden er voor de huizen van de vermoorde Joodse Gennepenaren z.g. Struikelstenen geplaatst. Hierdoor kon een bijzondere belevingswandeling met foto’s en films gemaakt worden. De Joodse Gennepenaren krijgen door de foto’s a.h.w. een gezicht. De originele filmbeelden maken de wandeling levensecht.

De wandeling kon gerealiseerd worden dankzij de huidige stand van de mobiele telefonie en de izi.TRAVEL app.

De GPS-functie van de mobiel leidt de wandelaar langs de locaties met de verhalen. Zodra de wandelaar in de buurt van een locatie komt start de voice-over met het verhaal en kan men foto’s en evt. films bekijken. De izi.TRAVEL app is gratis te downloaden voor iOS en Androïd. De app geeft toegang tot talrijke tours en museale rondleidingen in meer dan duizend steden.

Als men de ‘Joden van Gennep wandeling’ downloadt, bevindt de wandeling zich op de mobiele telefoon en verbruikt men tijdens de wandeling geen data. Uiteraard wel stroom. Een volle accu is aan te raden.

Kortom: zoek op het internet izi.TRAVEL Gennep. Download de izi.TRAVEL app en de Joden van Gennep wandeling. Zet GPS aan en het internet uit. En start deze bijzondere wandeling.

De wandeling is ook op pc en laptop te bekijken en te beluisteren.

Adres
Ellen Hoffmannplein 1
6591 CP Gennep
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

0, 0

Dichtbij

Religieus Museum De Crypte
Religieus Museum De Crypte
Museum het Petershuis
Museum het Petershuis
Genneps Museumkwartier - Vestingstad Gennep
Genneps Museumkwartier - Vestingstad Gennep

Ontdek