PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Blitterswijck

Het kleine rustieke dorp Blitterswijck ligt vrijwel  direct aan de maas, 20 km ten Noorden van Venlo. U kunt met het fiets- en voetveer oversteken naar Wellerlooi. Een begrip in Blitterswijck is wel het huiskamer café van Tante Jet. Het café wordt nu nog steeds druk bezocht in de zomer, alleen tante Jet heeft het inmiddels overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Ze stond tot op hoge leeftijd zelf gezellig achter de bar. Het huiskamer café heeft een mooi groot terras met zicht op de maas.

 

In het dorp vindt u nog veel oude huizen en boerderijen en aan het Kerkplein staat het Café de Zwart waar u kunt genieten van een heerlijke kop koffie met vlaai. Ook heeft inmiddels op zaterdag 9 november 2019 de feestelijke opening van de herbouwde historische kasteelpoort plaats gevonden .Via de link is een het verhaal te lezen over de inwoners tijdens de 80 jarige oorlog.

Ook het kleine Hervormde kerkje aan de maas wordt graag bezocht, evenals de Sint Annakapel aan de weg naar Meerlo uit de 16e eeuw en herbouwd in 1833.

Openingstijden
Faciliteiten
Price
Prices

51.531493955453, 6.1095142364502

Dichtbij

Fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi
Fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi
Blitterswijck
Blitterswijck
Kloosterpoortje Blitterswijck
Kloosterpoortje Blitterswijck

Ontdek

Baarlo
Baarlo
Brühl
Brühl
Vredepeel
Vredepeel
Venlo
Venlo
Stevensweert
Stevensweert
Xanten
Xanten