Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Historisch Gennep Rolstoelroute

Verken de rijke geschiedenis van Gennep met de Historisch Gennep Rolstoelroute, een boeiende tocht die start bij de parkeerplaats Martinushof naast de St. Martinuskerk. Deze route, mogelijk gemaakt door het bezoekerscentrum Martinustoren, neemt je mee langs verschillende historische bezienswaardigheden van de stad. 

Vanaf het startpunt leidt de route je door het nieuwe centrum van Gennep, langs het Jan Lindersplein waar je infopanelen vindt met foto’s van Gennep en omgeving uit het begin van de 20e eeuw. Bewonder het Zandpoortmonument en de Genneper Huys Beschietertjes, vrolijke fonteintjes die refereren aan de belegering van het Genneper Huys in 1641. 

Loop verder door de gezellige winkelstraat Zandstraat en de Maasstraat, richting de verdedigingswerken van het oude stadje. Ontdek de Groene Gracht, voorheen de stadsgracht, nu omgevormd tot stadspark, waar je de restanten van de voormalige kruittorens en stadsmuur kunt bewonderen. 

Breng een bezoek aan Museum het Petershuis, rolstoeltoegankelijk met een lift, waar je meer te weten komt over de regionale cultuurhistorie en een prachtige collectie kunst en keramiek kunt bewonderen. Geniet ook van het keramiekplein, het Ellen Hoffmannplein, en bezoek de bibliotheek met twee rolstoeltoegankelijke permanente exposities. 

Maak een stop bij het historische stadhuis uit 1617 en de protestantse kerk uit 1663, de oudste in Nederland die door de eigen gelovigen gebouwd is. Bewonder het beeld van St. Norbertus, de beroemdste zoon van Gennep, en bekijk de stadspomp op de Markt. 

Volg de route verder door de Niersstraat naar de Niersbrug, waar het oorlogsmonument, de Barmhartige Samaritaan, herinnert aan de oorlogsslachtoffers en gevechten die hier plaatsvonden. Langs de Niersdijk kom je bij de Molenberg, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de molen en het middeleeuwse Gennep. 

Eindig de route bij de St. Martinuskerk uit 1954, het jongste Gennepse rijksmonument, die de plaats inneemt van de kerk waarvan alleen de Martinustoren de oorlog overleefde. 

Voor meer informatie over deze route en andere wandelmogelijkheden in Gennep, kun je terecht bij het bezoekerscentrum Martinustoren. 

Dit is een Martinustoren route: www.martinustoren.nl

Startpunt
Parkeerplaats Martinushof, 6591 JE Gennep
Herkenningspunt
St. Martinuskerk Gennep
Lengte
2 km
Parkeren
Parkeerplaats Martinushof bij St. Martinuskerk.

Route: 2 km

Beachclub Leukermeer

Lekker eten en drinken in een prachtige omgeving. Daarvoor bent u bij Beachclub Leukermeer aan het juiste adres. U treft hier een beachclub met een schitterend vernieuwd terras met uitzicht over…

Lees meer
Natuurleerpad Belfeld
3 km | Belfeld

Andere routes

6 km

Rondje om de Tang

Hout-Blerick

Lees meer
53 km

Duits lijntje

Ottersum

Lees meer
2 km

Dorpsommetje Kessel

Kessel

Lees meer
10 km

Kruisen- en Kapelroute

Grashoek

Lees meer