PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kessel

Kessel is een van de oudste dorpen aan de Maas met een rijkshistorisch erkende, maar vooral gezellige kern. Kessel ontstond in de 10e eeuw rond een Middeleeuwse wachttoren, het huidige Kasteel De Keverberg. Bezoek het kasteel en geniet vanaf 40 meter boven Maasniveau van het schitterend uitzicht over het Maasdal.

De historische markt biedt volop mogelijkheden om te genieten van een hapje en een drankje. Maak vanaf hier een dorpsommetje van 2 km; wandel via het Maaspad richting veerpont en via het Veersepad met zijn prachtige villa's en Kasteel Museum Villa Oeverberg weer terug richting markt.

Vanuit het centrum kun je te voet naar de Sint Anthoniusmolen, een gesloten standerdmolen uit ca. 1869. Op woensdag- en zaterdagmiddag kun je de molenaar aan het werk zien. Je kunt hier pure meelsoorten kopen voor thuis te bakken of, als je niet wil wachten, iets verderop bij Bakker Peeters genieten van heerlijk oerbrood of vlaai met een kopje koffie.

Je kunt ook  fietsen langs de Maas in Noordelijke richting naar Parkhoeve de Middelt voor boerengolf en andere spellen tussen de koeien. Of fiets in Zuidelijke richting en maak een rondje met het pontje.

Er zijn verschillende restaurants om 's avonds te dineren. En verschillende verblijfsaccommodaties om te overnachten.

Kortom, Kessel mag je niet missen!

Openingstijden
Faciliteiten
Price
Prices

51.2910282, 6.0569029

Dichtbij

Sloepverhuur Limburg
Sloepverhuur Limburg
Loswal
Loswal
Kasteel De Keverberg Kessel
Kasteel De Keverberg Kessel

Ontdek

Xanten
Xanten
Kevelaer
Kevelaer
Keulen / Köln
Keulen / Köln
Hasselt bij Velden
Hasselt bij Velden
Ysselsteyn
Ysselsteyn
Neer
Neer