Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kleurrijke start tuinseizoen Kasteeltuinen Arcen

De vogeltjes fluiten, de eerste citroenvlinders zijn gespot, de tulpen komen omhoog, de ooievaars zitten op hun nest, bloesem siert de bomen en er is frisgroen blad te zien. Het is volop voorjaar en dat is goed nieuws voor Kasteeltuinen Arcen. Na de wintersluiting opent zij haar poorten namelijk weer op donderdag 28 maart. Een tuinseizoen dat kleurrijk start door de reactie van de natuur op de zonnige weersomstandigheden na een natte periode. 

Bollen, bloemen en bloesem 

Er werd gezegd dat de natuur iets voorloopt, maar de natuur laat zich pas richting de opening van het park in volle glorie zien. Het Lommerrijk, een tuingedeelte in het park, is momenteel een bloemenzee van onder andere narcissen, sneeuwklokjes en kievitsbloemen. Meer bloemenpracht is er in de vorm van tienduizenden tulpen die op springen staan en vrolijk gekleurde viooltjes. Kleur is uiteraard ook te vinden bij bomen, zoals geurende bloesem en magnoliaknoppen die ieder moment openbloeien. 

Rapportcijfer van recordaantal bezoekers 

Kasteeltuinen Arcen ontving vorig jaar 188.000 bezoekers. Zij beoordeelden de tuinen van het park gemiddeld met een flinke 9. In de reacties omschreef men het park als mooi, rustgevend, koninklijk, goed onderhouden, verrassend en natuurlijk. “Mijn verwachtingen zijn ver overtroffen. Het kasteel en de tuinen; de diversiteit, inrichting en geheimzinnigheid. Alles bij elkaar prachtig en sfeervol, de liefde voor de natuur spat ervan af”, aldus een Kasteeltuinen Arcen-bezoeker. Het is dan ook niet geheel verrassend dat duizenden bezoekers jaarlijks een seizoenkaart kopen. 

Nieuw: oog in oog met de Hertogen van Gelre 

De bezoekers van het park zien het kasteel als toegevoegde waarde voor hun dagje uit in Kasteeltuinen Arcen. Op de Bel-etage beleven ze de geschiedenis. Deze etage is ingericht als een bewoond kasteel op basis van de interieurmodes uit de bouwgeschiedenis. Tot op heden ontbraken echter de familieportretten van de Hertogen van Gelre; de bouwheren van het kasteel. Hiervoor is een bezoek aan een nazaat van de familie gebracht. Dit heeft ertoe geleid dat bezoekers van Kasteeltuinen Arcen vanaf 28 maart oog in oog staan met de Hertogen van Gelre.

Gerelateerd aan dit artikel

LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
Verken Noord-Limburg op de fiets
Verken Noord-Limburg op de fiets
Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen
Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen
Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
Mooie start herstel Limburgse Maasheggen
Mooie start herstel Limburgse Maasheggen