Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Zondag 21 april, Open Landgoeddag Mookerheide

De afgelopen jaren is Jachtslot Mookerheide grondig gerestaureerd door Natuurmonumenten. Zowel de binnen- als buitenkant is teruggebracht in de oorspronkelijke jugendstil stijl van 1905. Tijdens de Open Landgoeddag op zondag 21 april bekijk je het prachtige resultaat van de restauratie en beleef je de natuur van het unieke Landgoed Mookerheide waar naast het jachtslot een bloemenpluktuin, natuurbegraafplaats en prachtige natuur te vinden zijn. 

Landgoed Mookerheide is een uniek natuurgebied van Natuurmonumenten. Op het landgoed werken Natuurmonumenten, Jachtslot Mookerheide, natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide en bloemenpluktuin Zelfgeplukt samen om bezoekers een groen en gastvrij ontvangst te bieden. Natuurmonumenten sluit de restauratie op zaterdagmiddag 20 april af met een officiële opening voor genodigden. Op zondag 21 april is het jachtslot open voor publiek. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je ontdekken wat het landgoed allemaal te bieden heeft. 

RIJKSMONUMENT 

Het jachtslot is een uniek Rijksmonument dat na jaren van restauratie weer open is voor publiek. Het imposante trappenhuis met glas-in-lood ramen is teruggebracht in oude staat. In de zijvleugel van het jachtslot is een restaurant met terras waar je dagelijks kunt genieten van lunch, borrel, diner of koffie met taart. Tijdens de Open Landgoeddag op zondag 21 april kun je daarnaast ook een kijkje nemen in het hoofdgebouw met onder andere de imposante trap, het Hubertus glas in lood raam en het torentje. Dit deel van het jachtslot is normaal gesproken alleen toegankelijk tijdens een rondleiding of voor huwelijken, herdenkingen, feesten en zakelijke bijeenkomsten. 

LAATSTE RUSTPLAATS IN DE NATUUR 

Naast Jachtslot Mookerheide ligt natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide ook op het natuurgebied. In dit gedeelte van het natuurgebied is het sinds 2019 mogelijk een laatste rustplaats in de natuur vast te leggen. Tijdens de Open Landgoeddag zijn er rondleidingen en wandelingen over de natuurbegraafplaats onder begeleiding van een medewerker. Ook kom je alles te weten over natuurbegraven en het uitzoeken van een natuurgraf tijdens de interactieve ‘Vraag maar raak’-sessies in het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats. 

PLUKTUIN 

De monumentale kassen die naast het jachtslot liggen, zijn ook gerestaureerd. In de bijbehorende tuinen telen vrijwilligers van Natuurmonumenten biologische groenten. In een ander deel kun je in het voorjaar en in de zomer prachtige boeketten plukken bij bloemenpluktuin Zelfgeplukt. Tijdens de Open Landgoeddag is er van alles te zien in de pluktuin, en hoor je meer over het natuurgebied en de restauratie van het jachtslot bij de informatiekar van Natuurmonumenten. 

Toegang tot de Open Landgoeddag en deelname aan de activiteiten is gratis.
 We adviseren met de fiets of te voet naar het landgoed te komen.

Gerelateerd aan dit artikel

LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
LIMBURGS MUSEUM PAKT UIT MET JUBILEUMEDITIE ZILVEREN CAMERA
Verken Noord-Limburg op de fiets
Verken Noord-Limburg op de fiets
Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
Klassieke muziek in Kasteeltuinen Arcen
Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen
Internationale modeontwerpers in Kasteeltuinen Arcen
Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
Jubileumexpositie Janneke Brinkman-Salentijn in Kasteeltuinen Arcen
Mooie start herstel Limburgse Maasheggen
Mooie start herstel Limburgse Maasheggen