PROFIEL

Landgoed tussen twee Fronten

De wandeling start en eindigt bij Eethuis de Diepen. Hier staat een luisterkei, die het verhaal vertelt van de slag in het Reichswald. Volg de blauwe pijlen op de palen van de landgoedroute. De route gaat eerst naar de drie vijvers. De onderste vijver was de warmste vijver en werd daarom gebruikt om te zwemmen. De route gaat verder tussen de onderste en middelste vijver. Deze laatste werd onder andere gebruikt om te vissen, voor drinkwater en ijs voor de ijskelder. Misschien ziet u zelfs een van de ijsvogels die hier zijn nest heeft.

Boven op de St. Jansberg gaat de route richting de resten van de villa. Het paneel van Natuurmonumenten informeert over de historie van de villa en hetgeen er nog te zien is. Let ook op de bijzondere mammoetboom (Sequoai) uit de 19e eeuw. Iets verderop is een zijweggetje, dat u naar de voormalige ijskelder van de villa brengt. Verderop komt u bij de kronkelende Helbeek en gaat de route weer richting eindpunt.

Er is veel natuurschoon te zien in dit prachtige bos, waar eens W.O. II zijn sporen naliet. In de directe omgeving van het Eethuis de Diepen vindt u een bijzonder monument dat onder andere herinnert aan de ruiming van mijnenvelden en het herstel van wegen. Enkele honderden meters van het Eethuis, in het Duitse Reichswald, liggen bovendien talrijke loopgraven van de Siegfriedlinie. Meer informatie over W.O. II in de omgeving vindt u via de Martinustoren - fietsroutes De Slag om het Reichswaldroute en Bevrijdingsroute 1944- 1945.

Startpunt
Zwarteweg 60, 6596 MJ Milsbeek
Herkenningspunt
Eethuis De Diepen
Lengte
5 km
Parkeren
Parkeerplaats bij Eethuis De Diepen

Geldern

  Geldern is een stadje over de grens in Duitsland en ligt aan de Niers, ca. 20 km van Venlo. Het is een leuk stadje met op het plein de Drachenbrunnen en leuke winkeltjes en vele terassje…

Ontdek meer >
Kasteeltuinen Route
39 km | Venlo

Andere routes

0 km

Kabouter MTB Route

Swolgen

Ontdek meer
14 km

Knopen Lopen rondom Roggel

Roggel

Ontdek meer
12 km

Rondje met het pontje (fiets)

Kessel

Ontdek meer
17 km

“Pluk de dag” fietsroute

Heijen

Ontdek meer