Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Landgoed tussen twee Fronten

Stap in de geschiedenis en de natuur bij de wandeling "Landgoed tussen twee Fronten", die begint en eindigt bij Eethuis de Diepen. Hier vind je een luisterkei met het boeiende hoorspel "Door Regen en Modder", dat het verhaal vertelt van de slag in het Reichswald. Volg de blauwe pijlen op de palen van de landgoedroute om je weg te vinden. 

De route leidt eerst naar de drie vijvers. De onderste vijver diende vroeger als zwemplaats omdat het water er warmer was. Tussen de onderste en middelste vijver door, die onder andere werd gebruikt voor vissen, drinkwater en ijs voor de ijskelder, kun je misschien zelfs een ijsvogel spotten die hier zijn nest heeft. 

Boven op de St. Jansberg kom je bij de resten van een villa. Een paneel van Natuurmonumenten vertelt je meer over de geschiedenis van de villa en wat er nog van te zien is. Let ook op de bijzondere mammoetboom (Sequoai) uit de 19e eeuw. Volg vervolgens een zijweggetje dat je naar de voormalige ijskelder van de villa leidt. Daarna kom je langs de kronkelende Helbeek voordat de route weer richting het eindpunt gaat. 

Dit prachtige bos herbergt veel natuurschoon en draagt nog de sporen van W.O. II. In de directe omgeving van Eethuis de Diepen vind je het "Wapenmonument", dat herinnert aan de ruiming van mijnenvelden en het herstel van wegen. En op slechts enkele honderden meters van het eethuis, in het Duitse Reichswald, liggen talrijke loopgraven van de Siegfriedlinie. 

Geniet van deze 5 km lange wandelroute vol geschiedenis en natuurpracht!

Startpunt
Zwarteweg 60, 6596 MJ Milsbeek
Herkenningspunt
Eethuis De Diepen
Lengte
5 km
Parkeren
Parkeerplaats bij Eethuis De Diepen

Route: 5 km

3 wachters van Tegelen

Op de Venloseweg, ter hoogte van de A73-oprit en -afrit Venlo-Zuid staan 3 bronzen figuren. Vroeger lag op deze plek, de grens tussen Venlo en Tegelen, herberg De Drie Kronen. In die tijd hoorde…

Lees meer
De VerduurSAMEN2030-fietsroute
28 km | Nieuw Bergen

Andere routes

km

TESTMARK

Lees meer
17 km

Ruiterroute Gennep

Milsbeek

Lees meer
19 km

Mountainbikeroute De Schaak, Horst aan de Maas

America

Lees meer
25 km

Dwars door Limburg - Etappe 1 van Mook naar Afferden

Mook

Lees meer