Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Nationaal Park de Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een vogelrijk natuurgebied aan de rand van Noord-Limburg. Een hoogveengebied waar vroeger veelal turf werd gestoken, maar waar u tegenwoordig prachtig kunt wandelen.

Het gebied is ruim 1400 hectare groot en is een aaneengeschakeld stuk natuur. Er bevinden zich bijvoorbeeld geen autowegen, hoogspanningsmasten of andere ontsierende werken. Hierdoor voelt u zich echt een met de natuur. Dit is uiterst zeldzaam in Nederland.

Vroeger was De Groote Peel een oneindig Veenmoeras. Tegenwoordig is Nationaal Park De Groote Peel een natuurgebied van internationale klasse, vooral bekend vanwege zijn vogelrijkdom. Overal zijn sporen van het verleden te vinden en ook het waterrijke landschap herinnert aan vroeger. Destijds een plek om te mijden, nu een plek om naar hartenlust te wandelen.

Rowwen Hèze bezong het en Toon Kortooms beschreef het: de woeste schoonheid van de Peel moét echt ontdekt worden tijdens een bezoek aan Limburg!
 

BuitenCentrum De Pelen
Het volledig ecologisch gebouwde bezoekerscentrum BuitenCentrum De Pelen, is de toegangspoort tot Nationaal Park De Groote Peel. Van hieruit worden wekelijks informatieve en leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Het centrum is het hele jaar dagelijks geopend. Alleen in de wintermaanden op maandag gesloten.

Nationaal Park De Groote Peel is ook het gehele jaar toegankelijk. Al is vanwege het broedseizoen een gedeelte van het park van half maart tot half juli gesloten en zijn in het najaar alleen de uitgezette wandelroutes open voor het grote publiek.

 

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.326338823684, 5.8018996714111

Dichtbij

Buitencentrum De Pelen
Buitencentrum De Pelen
Nationaal Park de Groote Peel
Nationaal Park de Groote Peel
Oorlogsmonument Groote Peel
Oorlogsmonument Groote Peel

Ontdek

De Greune Lông
De Greune Lông
Het Schuitwater
Het Schuitwater
Exaten in Baexem
Exaten in Baexem
Caselse Vennen
Caselse Vennen
Niersdal Ottersum
Niersdal Ottersum
Maasstrandje
Maasstrandje