PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Tentoonstelling Thei Driessen in Streekmuseum Peel en Maas

Beschikbare data

* wegens de recente corona-maatregelen is het museum in ieder geval tot 19 januari 2021 gesloten *

In de kerstvakantie opent ook een tentoonstelling met uniek werk op schaal van Thei Driessen (Baarlo, 1914-1999). Driessen raakt al op jonge leeftijd geïntrigeerd door techniek. Zo wordt hij eigenaar van een agrarisch loonbedrijf in Baarlo. Diverse uitvindingen van Thei worden nog steeds toegepast in de landbouwmechanisatie. D’n Oëtvinger wordt hij ook wel genoemd. Na zijn pensioen heeft Thei pas echt tijd voor zijn grote hobby: het op schaal reproduceren van molens en agrarische gereedschappen en materialen. Hij maakt daarbij geen gebruik van ontwerptekeningen. Dankzij zijn fotografisch geheugen is alles precies zo uitgewerkt als de originele voorlopers. Het betreft een zeer unieke en bijzonder imposante collectie, waarvan een deel nu te zien in het museum. 

Schoolklasje
Daarnaast wordt een naoorlogs schoolklasje geopend. Het schoolklasje past erg goed binnen de oorspronkelijke functie van het Mariaklooster waarin het museum gehuisvest is. Het klooster diende in de vorige eeuw als school waar nonnen lesgaven aan meisjes en kleuters. Kerkbesturen vroegen zustercongregaties om vooral voor meisjes onderwijs te verzorgen. Ze richten hiervoor kloosters en scholen op in Meijel, Panningen, Kessel, Maasbree, Baarlo en Helden. In het museum meer historische achtergrondinformatie per dorp op een interactief scherm. Ook kunnen bezoekers in de schoolbank plaatsnemen en een foto maken. 

Museum Peel en Maas is in de kerstvakantie in de sfeer van kerst. Kerstversieringen, lampjes en een grote kerstboom dompelen bezoekers helemaal onder in de kerstperiode.

Daarnaast is het museum in de kerstvakantie op extra dagen geopend. Naast de reguliere openstelling op woensdag en zondag, is het museum in week 53 geopend van maandag tot en met zondag (gesloten op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag).
 

 

 

Adresgegevens
Aan De Koeberg 3
5988 NE Helden

51.320504, 6.004724

Gerelateerd aan dit evenement

Museum Peel en Maas
Knutsel workshop Gouden Peelhelm in Streekmuseum Peel en Maas
Museum Peel en Maas
Knutsel workshop Gouden Peelhelm in Streekmuseum Peel en Maas