Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

 

Venray, gelegen in het hart van Limburg, nodigt fietsliefhebbers uit om de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio te ontdekken. Hier presenteren we een top 3 van fietsroutes die de charme van Venray weerspiegelen.

 

1. Fietsroute rondom de Ballonzuilbossen: natuurpracht in overvloed 

De fietsroute rondom de Ballonzuilbossen is een meanderende reis door weelderige bossen en pittoreske landschappen. Beginnend bij Venray, voert de route je langs kronkelende paden en schilderachtige velden, waar de Ballonzuilbossen hun mystieke schoonheid onthullen. Onderweg kun je genieten van de rustgevende geluiden van de natuur en misschien zelfs enkele lokale dieren ontdekken. Deze fietsroute belooft een ontsnapping aan de drukte, waar de natuur in al haar pracht te bewonderen is.

Fietsroute rondom de Ballonzuilbossen

2. Fietsroute rondom landgoed Geijsteren: historie en natuur in één rit

De fietsroute rondom landgoed Geijsteren biedt een unieke combinatie van geschiedenis, natuur en de Maas. Startend vanuit Venray, leidt de route je langs de oude paden van het landgoed, waar je wordt omringd door de majestueuze schoonheid van oude bossen, weidse velden en de Maas. Onderweg kom je langs de indrukwekkende Kasteelruïne, een herinnering aan de rijke geschiedenis van dit gebied. Ook passeren we de oude Rosmolen, een watermolen die ook op het landgoed gelegen is. 
Fietsers kunnen genieten van een ontspannen tocht terwijl ze de harmonie tussen mens en natuur ervaren.

Fietsroute rondom landgoed Geijsteren

3. Met het fietsveer naar de Wellse Heide: wateroversteek en natuurpracht 

De derde route, "met het fietsveer naar de Wellse Heide", voegt een extra element van avontuur toe aan je fietstocht. De route begint met een pittoreske overtocht per fietsveer, waarna je de rustige paden volgt die leiden naar de prachtige Wellse Heide. Fietsers zullen betoverd worden door de openheid van dit gebied, met uitgestrekte heidevelden en rustige waterwegen die de Wellse Heide karakteriseren. Het fietsveer voegt niet alleen een uniek element toe aan de tocht, maar biedt ook een ontspannen overgang naar de serene natuur van de Wellse Heide.

Met het fietsveer naar de Wellse Heide

Verken Venray per fiets: een wereld van natuurlijke schoonheid aan je voeten 

Of je nu kiest voor de mysterieuze paden van de Ballonzuilbossen, de historische route rondom Landgoed Geijsteren, of het avontuurlijke fietsveer naar de Wellse Heide, elke route in Venray belooft een onvergetelijke ervaring. Dus, zadel je fiets op, voel de wind in je haren en ontdek de betoverende pracht van Venray op twee wielen. Van weelderige bossen tot historische kastelen en serene heidevelden, Venray biedt een wereld van natuurlijke schoonheid aan je voeten.