Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Bezoekerscentrum Maasduinen In de Sluis

In het hart van Nationaal Park De Maasduinen kunt u genieten van Bezoekerscentrum De Maasduinen. Dit centrum is een ideaal start- en eindpunt voor diverse buitenactiviteiten. Lekker wandelen rondom het Reindersmeer of met de kinderen ravotten in het speelbos het kan hier allemaal.

De tentoonstelling in het bezoekerscentrum vertelt u het verhaal over Nationaal Park De Maasduinen. Er zijn verrassende vondsten en kleurrijke foto’s die u laten ontdekken wat er buiten te beleven valt. Horeca en informatievoorziening zijn op een originele manier met elkaar gecombineerd. Zo zit u lekker wat te eten of een kop koffie te drinken terwijl u op de tafelbladen allemaal weetjes kunt vinden, zodat u buiten meer kunt ontdekken. Via een touchscreen kunt u zelf een wandel- of fietsroute selecteren en printen om meteen het uitgestrekte nationaal park in te gaan.

Nieuwe toekomst voor historische sluis

Het bezoekerscentrum is gebouwd in het sluizencomplex. Het deed vroeger dienst als doorvoersluis voor zand- en grindwinningschepen. Van deze historische plek heeft Stichting het Limburgs Landschap gebruik gemaakt voor de bouw van het nieuwe Bezoekerscentrum De Maasduinen. Midden in de sluisbak ligt nu een prachtig milieuvriendelijk gebouw. In het Pomphuis aan de andere kant van de weg, worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. En als u durft kunt u zelf ervaren hoe het vroeger was om als boot in de sluisbak te liggen door via spannende trappen de diepe sluisbak in te gaan.

Uitje voor het hele gezin

Voor jong en oud valt er veel te beleven bij Bezoekerscentrum De Maasduinen. Lekker lang wandelen rondom het Reindersmeer of een korte wandeling voor iedereen. In het Amfitheater worden regelmatig voorstellingen gegeven. Langs de familieroute staan speelobjecten zoals evenwichtsbalken en een waterspeelplaats.

Speelbos

In de nabije omgeving van het bezoekerscentrum heeft de gemeente Bergen een groot speelbos gebouwd, geschikt voor kinderen tot 16 jaar. Lekker klimmen en ravotten over de boomstammen of kruipen door buizen om niet ontdekt te worden. Uw kinderen kunnen er spannende avonturen beleven.

Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.574317320018, 6.0826306

Dichtbij

Manege Seurenheide Well
Manege Seurenheide Well
Beachclub Leukermeer
Beachclub Leukermeer
Het Wellse veer
Het Wellse veer

Ontdek

Voormalige Rijks HBS
Voormalige Rijks HBS
Man Vrouw Leven - Kunst & Keramiek
Man Vrouw Leven - Kunst & Keramiek
Heilige Lambertus en St. Lambertuskerk
Heilige Lambertus en St. Lambertuskerk
Stadhuis van Gennep - Vestingstad Gennep
Stadhuis van Gennep - Vestingstad Gennep
De Peelkabouters van Horst
De Peelkabouters van Horst
Bevrijdingskruis Voort
Bevrijdingskruis Voort