Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

De Vossenberg

Natuurgebied De Vossenberg maakt onderdeel uit van de z.g. Peelraamstelling in de Peel. Hier liggen nog overblijfselen van verdedigingswerken uit de tijd in de vorm van bunkers of ook wel kazematten geheten. Deze zijn ook benoemd tot Rijksmonument. Vanaf dit stukje oorlogshistorie heb je een prachtig uitzicht over Nationaal Park De Groote Peel met honderden soorten vogels. Beklim het Belfort, de uitkijktoren en beleef een letterlijk hoogtepunt van de omgeving!

De Uitkijktoren Belfort Vossenberg is een 22 meter hoge uitkijktoren op een terrein vol historie. Hier vochten soldaten voor de vrijheid van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat zie je onder meer aan de bunkers die verspreid naast de toren staan.

Kazematten
Sommige kazematten zijn ook van binnen te bekijken. Hier kan je zien hoe de militairen hebben geleefd en hoe ze binnen dekking zochten. Deze kazematten zijn nog goed in tact gebleven, maar er zijn ook kazematten hard getroffen in de oorlog. Je leert hier over de indrukwekkende geschiedenis van deze ruïnes.

De Peeltroef
Naast de uitkijktoren vind je Peeltroeven. Dit zijn belangrijke en mooie plekken van het nationale park. Elke troef heeft zijn eigen verhaal en samen vertellen ze je over de geschiedenis van De Peel.

Evacuatiepad
Het beklimmen van de uitkijktoren is leuk te combineren met een wandeling door het natuurgebied De Groote Peel. Maar het wandelen is hier ook educatief. Bewandel bijvoorbeeld de historische route van Meijel naar Heusden. Dit was een ontsnappingsroute in de Tweede Wereldoorlog. Onderweg leer je alles over deze route.

Adres
Vossenberg
5768 Meijel
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.3430506, 5.8534832

Dichtbij

Camping Frerichsoord
Camping Frerichsoord
Kraanvogels
Kraanvogels
Maria, Zetel der Wijsheid
Maria, Zetel der Wijsheid

Ontdek

Brongebied Aalsbeek
Brongebied Aalsbeek
Barbara's Weerd
Barbara's Weerd
Landgoed de Hamert
Landgoed de Hamert
Oude Zandgroeve Belfeld
Oude Zandgroeve Belfeld
Nationaal Park de Groote Peel
Nationaal Park de Groote Peel
De Looierheide
De Looierheide