Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Auf dem Lande

Spargel, Livar-Klosterschweine, Erdbeeren, Blaubeeren, vergessene Gemüsesorten, Honig, Obst, Bier, Pilze... in Nord-Limburg wachsen und gedeihen viele regionale Produkte. Sie wachsen auf dem fruchtbaren Boden der Provinz und werden mit Liebe und Aufmerksamkeit gezüchtet. Probieren Sie die Spezialbiere von Hertog Jan in Arcen oder das Venloosch Alt und andere Getränke, wie Schnäpse und Liköre, die in der  Region hergestellt werden. Zum Wohl! Es werden rundum das Thema viele unterhaltsame Aktivitäten veranstaltet. So kann man u.a. Köstlichkeiten zu Fuß oder mit dem Fahrrad entdecken. Vergessen Sie nicht, eines der authentischen Limburger Gerichte zu probieren.


Winkelen

Hier vind je de leukste winkeltjes

Nog meer leuke winkels...

Uitstapjes

Hier wil je naartoe!

Nog meer leuke activiteiten...

Routes

De mooiste fietsroutes

De mooiste wandelroutes

Natuurleerpaden

Op stap met de kids

Smaakparels

Smaakparels in de Top van Limburg

Noord-Limburg, vlakbij Duitsland en onder de rook van Nijmegen biedt zoveel belevenissen voor een heerlijk dagje weg. Ga eens op bezoek bij de Smaakparels, mooie plekken in de top van Limburg waar heerlijke activiteiten rondom eten worden georganiseerd. Pluk verse kruiden voor je thee, eet aspergepannenkoeken, proef de zoetste aardbeien ooit, ga op koesafari of leer alles over het wecken van fruit. Maak kennis met de Smaakparels van Noord-Limburg. De Smaakparels nemen je mee in de wereld van smaak, vakmanschap en aandacht voor mens, natuur en dier.

Breng eens een bezoek aan de Boerderijwinkel in Bergen. Zij bieden de lekkerste streekproducten. Direct van het land. Een heel bijzonder product is het Appelkruut. Een heerlijk Noord-Limburgs stroop die prima smaakt in combinatie met de Maasduinen Stoet, een brood dat alleen verkrijgbaar is in de omgeving van het Nationaal Park De Maasduinen.

Het Nationaal Park De Maasduinen is sowieso een bezoek waard. U kunt hier heerlijk wandelen of fietsen en ontdekt zo het bijzondere landschap met de eeuwenoude stuifduinen van dichtbij. Het Reindersmeer of het speelbos biedt voldoende vertier voor jong en oud. Een keer iets heel anders dan fietsen of wandelen? Dit gebied is ook te paard een belevenis op zich. In het gebied kun je vanuit de manege in Heijen prachtige tochten maken. Dichter bij de natuur kan bijna niet!

Een andere Smaakparel die wij je niet willen onthouden in de kruiden- en theetuin in Ven-Zelderheide. De geurige kruidentuin is gewoon toegankelijk voor iedereen en laat je kennismaken met de vele kruiden. De eigenaresse heeft een echte passie voor kruid en ze neemt je graag mee in haar wereld. Proef de thee, maak wierook of huidverzorgingsproducten. Een hele bijzondere plek om te ontdekken in Noord-Limburg.

De natuur, rust en ruimte in Noord-Limburg zorgt voor het gevoel dat je even helemaal tot rust mag komen en neemt je mee “terug in de tijd”. De ideale bestemming voor een dag-uitstapje na een drukke werkweek. En terwijl je in Noord-Limburg de dag doorbrengt mag een goede en eerlijke maaltijd natuurlijk niet ontbreken. De Smaakparels hebben, wat dat betreft, nog een goede tip voor je. Bij de aspergekweker in Milsbeek kun je gewoon dineren in het veld. Culinair genieten van de net gestoken asperges. Zoals gezegd: dichterbij de natuur kan bijna niet!

Hier vind je 4 fietsroutes om alles te ontdekken!

Nieuws

Het laatste nieuws

Hier vind je het laatste nieuws. Heb je zelf tips of nieuws? Stuur een bericht naar info@visitnoordlimburg.nl