Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

 

Als je op zoek bent naar een adembenemende natuurervaring, is Horst aan de Maas in Noord-Limburg de ideale bestemming. Hier vind je een diversiteit aan natuurgebieden die elk hun unieke schoonheid en charme hebben. Maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur en ontdek de volgende vier natuurgebieden in Horst aan de Maas:

 

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Met uitgestrekte veengebieden, mysterieuze veenplassen en een gevarieerde flora en fauna, biedt dit nationale park een unieke kans om de Nederlandse natuur in al haar pracht te ervaren. Verken de vele wandelpaden en geniet van de rust en sereniteit van dit bijzondere landschap.

Nationaal Park de groote Peel

Maaspark Ooijen-Wanssum

Maaspark Ooijen-Wanssum is een veelzijdig natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Maas. Met schilderachtige uitzichten, weelderige bossen en kronkelende rivierpaden, biedt dit park een perfecte balans tussen natuur en water. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling of een verkwikkende fietstocht, Maaspark Ooijen-Wanssum zal je zeker betoveren.

Maaspark Ooijen-Wanssum

Kasteelpark Ter Horst

Kasteelpark Ter Horst, gelegen rondom Kasteel Ter Horst, straalt een betoverende sfeer uit. Met fraai aangelegde tuinen, vijvers en historische elementen is dit park een oase van rust en pracht. Maak een wandeling door de tuinen en bewonder de charmante omgeving van dit historische landgoed.

Kasteelpark Ter Horst

Schadijkse bossen 

De Schadijkse bossen of ook wel genoemd de Schaak zijn een waar juweeltje voor liefhebbers van bossige landschappen en prachtige zandduinen. Met dichte bossen, open heidevelden en schilderachtige vennen biedt dit gebied een diversiteit aan flora en fauna. Volg de wandelpaden en ontdek de natuurlijke pracht van de Schadijkse bossen.

Schadijkse bossen

Tip: 

Voor een optimaal bezoek raden we aan om vooraf de officiële websites van de natuurgebieden te raadplegen voor informatie over openingstijden, wandelroutes en eventuele speciale evenementen. 

Ontdek de ongerepte natuur van Horst aan de Maas en laat je betoveren door de diversiteit en schoonheid van deze prachtige natuurgebieden. Een bezoek aan deze plekken zal ongetwijfeld een verrijkende ervaring zijn voor elke natuurliefhebber!